Przerażające Dwa Razy Upieczone Mumie
Przerażające dwa razy pieczone mumie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 6 i kosztuje 1,09 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 12g białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz pieczenia ziemniaków, sos pomidorowy makaron, klopsiki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dwa Razy Pieczone Mumie Ziemniaczane, Mumie na patyku, oraz Pyszne Mumie.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. owinąć każdy ziemniak w folię.
Piec około 1 godziny lub do przetargu widłowego.
Odstawić 10 do 15 minut lub aż będzie łatwy w obsłudze.
W międzyczasie, w średnim rondlu, gotować klopsiki i sos do makaronu na średnim ogniu 5 do 7 minut lub aż klopsiki będą gorące, często mieszając.
Każdy ziemniak pokroić na pół wzdłuż. Łyżką wyjmij miąższ z każdego ziemniaka, pozostawiając 1/4-calową skorupę. Wyrzucić miąższ lub zarezerwować do innego użycia.
Umieścić 2 klopsiki i około 2 łyżki sosu w każdej połowie ziemniaków; umieścić na patelni 15x10x1-cal ungreased.
Ser pokroić w plastry o szerokości 1/4 cala. Ułóż plastry sera nad nadzieniem klopsików krzyżujących się tam iz powrotem, aby całkowicie pokryć i przypominać "bandaże;" tuck kończy się wewnątrz ziemniaków.
Piec około 2 minut lub po prostu, aż ser zmięknie; nie topić.
Umieść 2 oliwki na końcu każdego ziemniaka, aby przypominały Oczy; umieść 2 kawałki marynaty na przeciwległym końcu, aby przypominały stopy.