Przepis Na Placek Rybny
Przepis na placek rybny jest bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 70 porcjami. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 189 kalorii. 1658 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskim liściem, filety z łososia, skórkę i usunięte kości, cytrynę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 24 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Przepis Na Ryby Gefilte, Przepis Na Smażoną Rybę Z Sosem Sojowym, oraz Przepis Smoky Fish Chowder.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / 204° / gas 6 i zagotuj dużą patelnię osolonej wody. Ziemniaki obrać i pokroić na 2 cm kawałki. Gdy woda się zagotuje, dodaj ziemniaki i gotuj przez około 12 minut, aż będą miękkie (możesz wbić w nie nóż, aby to sprawdzić). Tymczasem zdobądź głęboką blachę do pieczenia lub naczynie z ceramiki i postaw w nim tarkę do pudełka. Obrać marchewkę. Seler, marchew i Cheddar zetrzeć na grubej stronie tarki. Użyj drobnej strony tarki, aby zetrzeć skórkę z cytryny. Chili drobno zetrzeć lub posiekać. Drobno posiekać liście i łodygi pietruszki i dodać je do tacy.
Łososia i wędzonego plamiaka pokroić na kawałki wielkości kęsa i dodać do tacy z krewetkami. Wycisnąć sok z cytryny (bez pestek proszę!), skropić oliwą z oliwek i dodać szczyptę soli i pieprzu. Jeśli chcesz dodać szpinak lub pomidory, zrób to teraz.
Wszystko dobrze wymieszać. Do tej pory ziemniaki powinny być ugotowane, więc odcedzić je w durszlaku i zwrócić na patelnię.
Skropić kilkoma dobrymi szczyptami oliwy z oliwek i dodać szczyptę soli i pieprzu. Rozgnieść, aż będzie ładnie i gładko, a następnie równomiernie rozprowadzić na wierzchu ryby i startych warzyw.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na około 40 minut, lub do czasu ugotowania, chrupiące i złociste na wierzchu.
Podawać na gorąco z ketchupem pomidorowym, fasolką pieczoną, warzywami na parze lub uroczą zieloną sałatką
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.