Przegrzebki z łagodnym kremowym sosem imbirowym
Przegrzebki z łagodnym kremowym sosem imbirowym to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka papryki, masło, przegrzebki morskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z sosem cytrusowo-imbirowym, Makaron z przegrzebkami, groszkiem śnieżnym i sosem imbirowym, oraz Zapiekane przegrzebki z kremowym sosem Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wypłukać przegrzebki i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać przegrzebki; posypać lekko 1/4 łyżeczki soli i papryki. Gotować 3 minuty z każdej strony lub aż nieprzezroczyste w centrum.
Usuń przegrzebki z łyżką szczelinową. Odstawić; ogrzać.
Dodaj mleko kokosowe i imbir do patelni. Gotować 1 minutę, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem i 1/4 łyżeczki soli; mieszać do rozpuszczenia masła.
Posypać czarnym pieprzem.