Przegrzebki z sosem śmietanowym z pieczonego czosnku
Przegrzebki z pieczonym sosem czosnkowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Jeśli masz masło, czosnek, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Krewetki i przegrzebki w sosie czosnkowym, Sos Śmietankowy Z Czosnkiem Pieczonym I Gorgonzolą, oraz Rigatoni z kurczakiem i serem w sosie śmietanowym z pieczonego czosnku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Łyżka 3 łyżki oliwy z oliwek na wyciętych stronach główki czosnku; owinąć szczelnie w folię aluminiową.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż czosnek będzie miękki, około 30 minut; odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć.
Wycisnąć Prażone ząbki czosnku do rondla; wlać wywar z kurczaka do rondla i za pomocą widelca rozgnieść czosnek do wywaru. Gotuj wywar na dużym ogniu, aż ciecz zmniejszy się o połowę, około 10 minut. Śmietanę wymieszać z wywarem i zdjąć z ognia; odstawić.
Roztopić masło z 1 łyżką oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Sezon przegrzebki z solą i pieprzem; sear w gorącym maśle i mieszaniny oleju, aż nieprzezroczyste, o 3 protokół na stronie.
Natychmiast zdjąć z ognia.
Sok z cytryny wymieszać z sosem śmietanowym; łyżkę od razu na 2 talerze. Ułóż przegrzebki na talerzach.
Udekorować natką pietruszki do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.