Przegrzebki z pieczarkami i sosem Whiskey
Przegrzebki z pieczarkami i sosem Whiskey to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 25g białka, oraz 14g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka whisky, masło, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć whiskey można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Przegrzebki cielęce w irlandzkim sosie Whiskey, Przegrzebki z pieczarkami w sosie z białego wina, oraz Zapiekane przegrzebki z pieczarkami i sosem szpinakowym.
Instrukcje
Grzyby wrzucić z sokiem z cytryny. Na patelni, rozpuścić 1 łyżkę masła.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż zaczną brązowieć, o 2 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować, aż grzyby są głęboko rumiane, o 6 protokół.
Dodaj 1 łyżkę masła do patelni i roztopić na dużym ogniu.
Dodaj przegrzebki do patelni w równej warstwie i doprawić solą i pieprzem. Gotować przegrzebki niezakłócone, aż zaczną brązowieć i niektóre soki są wydzielane, o 2 protokół. Krótko wymieszać, a następnie przenieść przegrzebki i wszelkie zgromadzone soki do miski.
Dodaj pozostałe 1/2 łyżka masła i szalotki na patelni. Gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj whiskey i ostrożnie zapal ją długim zapałką. Gdy płomienie gasną, dodać śmietanę, grzyby i wszelkie soki z przegrzebków. Dusić sos, aż lekko zmniejszy.
Dodaj przegrzebki do sosu, doprawić solą i pieprzem i podawać.