Przegrzebki W Stylu Escabèche

Przegrzebki W Stylu Escabèche
Przegrzebki w stylu Escabèche to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 28 kalorii. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet balsamiczny, sól, rukolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Przegrzebki po tajsku, Przegrzebki, Scampi-Style, oraz Przegrzebki Po Portugalsku.

Instrukcje

1
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj przegrzebki na patelnię; gotować 1 minutę lub aż rumiane. Odwróć się i gotuj 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieść przegrzebki w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Ocet połącz z 4 kolejnymi składnikami (przez pieprz), mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać mieszaninę octu na przegrzebki. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Ułóż 1/2 szklanki rukoli na każdym z 6 talerzy sałatkowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
PrzegrzebkiPrzegrzebki
OcetOcet
6
Wyjmij przegrzebki z marynaty za pomocą łyżki szczelinowej, zastrzegając marynatę. Przegrzebki podzielić równomiernie między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Każdą porcję skropić około 1 łyżką marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn