Przegrzebek i Gumbo warzywne

Przegrzebek i Gumbo warzywne
Przegrzebek i Vegetable Gumbo może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 290 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz tymianek, olej roślinny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Jest to niedrogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zbierz Przegrzebek Warzywny, Gumbo Warzywne, oraz Gumbo z krewetek i warzyw.

Instrukcje

1
Boczek gotować w holenderskim piekarniku, aż będzie chrupiący; odcedzić na ręcznikach papierowych, zastrzegając kapiele na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej roślinny do kapiących patelni; ubijaj w mące. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zasmażka będzie karmelowa (około 25 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
KarmelKarmel
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Dodać seler i następne 3 składniki; gotować, ciągle mieszając, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
4
Wymieszać bulion i kolejne 4 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu i szumiąc w razie potrzeby. Wmieszać okrę i 3 kolejne składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5
Podsmażyć grzyby na maśle na dużej patelni na średnim ogniu 3 do 4 minut lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj do mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
7
Dodać boczek, przegrzebki i kolejne 3 składniki do bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut lub aż przegrzebki są zrobione; wyrzucić liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PrzegrzebkiPrzegrzebki
BoczekBoczek
BulionBulion
8
Podawać na gorącym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
9
Posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz

Składniki

1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasola mała Lima, świeża lub mrożonafasola mała Lima, świeża lub mrożona62 łyżki roztopionego masła1-1/2 szklanki startego sera cheddar potrójnie cheddar KRAFT® z nutą PHILADELPHIA®, podzielonego1-1/2 szklanki startego sera cheddar potrójnie cheddar KRAFT® z nutą PHILADELPHIA®, podzielonego2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefresh bay scallopsfresh bay scallops11 łyżka suszonego oreganoKiełbasa Jimmy'ego Deana (jedna ostra, jedna zwykła)Kiełbasa Jimmy'ego Deana (jedna ostra, jedna zwykła)5(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera posiekaneżeberka selera posiekane2kilogramyDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak15krewetki i żyłkiRyż gotowany na gorącoRyż gotowany na gorąco2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwenasiona kukurydzy żółtej, świeże lub mrożonenasiona kukurydzy żółtej, świeże lub mrożone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeopakowanie pokrojone świeże pieczarkiopakowanie pokrojone świeże pieczarki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży rozmarynposiekany świeży rozmaryn2Batoniki toffi Heathposiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2zielona papryka, posiekanazielona papryka, posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone2 łyżki stołowe plus 1/2 szklanki wody, podzielone3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweokra w plastrachokra w plastrach21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz15krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony pieprzŚwieżo zmielony pieprz1łyżka czerwony ocet winnyziemniak, kostkaziemniak, kostka2Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepomidory obrane, posiekane i posiekanepomidory obrane, posiekane i posiekane22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia21
Magazyn