Przegrzebek i Gumbo warzywne

Przegrzebek i Gumbo warzywne
Przegrzebek i Vegetable Gumbo może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 290 kalorii, 14g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz tymianek, olej roślinny, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placek Ziemniaczany jako deser. Jest to niedrogie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zbierz Przegrzebek Warzywny, Gumbo Warzywne, oraz Gumbo z krewetek i warzyw.

Instrukcje

1
Boczek gotować w holenderskim piekarniku, aż będzie chrupiący; odcedzić na ręcznikach papierowych, zastrzegając kapiele na patelni. Pokruszyć boczek i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
2
Dodaj olej roślinny do kapiących patelni; ubijaj w mące. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż zasmażka będzie karmelowa (około 25 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
KarmelKarmel
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Dodać seler i następne 3 składniki; gotować, ciągle mieszając, 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
4
Wymieszać bulion i kolejne 4 składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu i szumiąc w razie potrzeby. Wmieszać okrę i 3 kolejne składniki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
5
Podsmażyć grzyby na maśle na dużej patelni na średnim ogniu 3 do 4 minut lub aż płyn odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj do mieszaniny bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
7
Dodać boczek, przegrzebki i kolejne 3 składniki do bulionu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut lub aż przegrzebki są zrobione; wyrzucić liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
PrzegrzebkiPrzegrzebki
BoczekBoczek
BulionBulion
8
Podawać na gorącym ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
9
Posypać pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia21
Magazyn