Prosciutto-Zawinięte Nadziewane Piersi Z Kurczaka

Prosciutto-Zawinięte Nadziewane Piersi Z Kurczaka
Prosciutto zawinięte nadziewane piersi z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 591 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.71 za porcję. 465 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz wiśnie, ser parmigiano-reggiano, prosciutto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Prosciutto-Zawinięte Nadziewane Piersi Z Kurczaka, Piersi Z Kurczaka Zawijane Prosciutto, oraz Prosciutto-zawinięte piersi z kurczaka ze szpinakiem i pomidorem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posmaruj wnętrze patelni odpornej na piekarnik olejem roślinnym. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
3
Wymieszaj wiśnie, bułkę tartą, żółtko jaja, ser Parmigiano-Reggiano, oliwę z oliwek, tymianek, oregano, czosnek, sól, czarny pieprz i pieprz cayenne do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Bułka TartaBułka Tarta
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzereśnieCzereśnie
żółtko Jajażółtko Jaja
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
SerSer
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
SólSól
4
Wytnij 1-calowe rozcięcie w każdej piersi kurczaka, krojąc pod kątem od grubego końca piersi w kierunku cieńszego końca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
5
Otwórz klapkę i umieść jedną pierś kurczaka z masłem między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (zamykane torby zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno tłucz kurczaka gładką stroną młotka mięsnego do grubości 1/2 cala. Powtórz z drugą piersią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
6
Umieść połowę farszu na każdej piersi kurczaka, umieść każdą pierś na kawałku plastikowej folii i zwinąć w ciasną rolkę, skręcając końce plastikowej folii, aby utworzyć ciasne opakowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
FarszFarsz
RolkaRolka
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Na kawałku folii, lekko nakładają się 2 plastry prosciutto, aby były tak szerokie, jak zwinięta pierś z kurczaka. Rozpakuj zwiniętą pierś z kurczaka i umieść pierś na jednym końcu prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
ProsciuttoProsciutto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Roll prosciutto wokół nadziewane piersi za pomocą plastiku do ciasnej rolki. Powtórz z drugą nadziewaną piersią i pozostałymi 2 plastrami prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
RolkaRolka
9
Połóż 4 kawałki sznurka na desce do krojenia, około 1 cala od siebie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Umieść roladę kurczaka na sznurkach i zawiąż je w węzeł, aby kurczak się nie rozwijał. Powtórz dla drugiej nadziewanej piersi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
RolkaRolka
11
Umieścić nadziewane, zwinięte piersi kurczaka w przygotowanej patelni i piec w nagrzanym piekarniku, aż prosciutto jest rumiane i chrupiące, a kurczak nie jest już różowy, o 25 protokół. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
ProsciuttoProsciutto
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Wyjąć kurczaka na talerz i luźno przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Spuścić tłuszcz z patelni zgodnie z potrzebami, pozostawiając sok i rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Wlać bulion z kurczaka i ocet balsamiczny i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, podczas skrobania rumiane kawałki z dna patelni, aż płyn zmniejszy się o połowę, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Zdjąć z ognia, dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Doprawić solą i czarnym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
16
Usunąć sznurek z piersi kurczaka; pokroić na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
17
Podawać skropione sosem z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia17
Magazyn