Prosciutto-Słomki Parmezan
Prosciutto-parmezan słomki może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Mieszanka ciasta francuskiego, parmezanu, prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Słomki Parmezan, Słomki Z Parmezanem, oraz Parmezan Czosnek Słomki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąka powierzchnia robocza i wałek do ciasta. Ustaw ciasto francuskie na powierzchni, posypać lekko mąką i rozwałkować w prostokąt o średnicy około 8 cali. do 12 W. i 1/8 po. gruby. Ułóż ciasto tak, aby było poziome i równomiernie przyciąć krawędzie.
Lewą połowę ciasta przykryć 1 warstwą prosciutto. Za pomocą tarki lub tarki, drobno zetrzeć dużo parmezanu na prosciutto.
Umyć prawą połowę ciasta umyć jajkiem i złożyć prosciutto i parmezan, jak zamknięcie książki.
Posyp wierzch mąką i zwiń z powrotem w prostokąt prawie tak duży, jak ten, z którym zacząłeś. Połowę ciasta przykryć kolejną warstwą plastrów prosciutto i startego parmezanu, a drugą połowę umyć jajkiem. Złóż jajko na pół i zwinąć szpilką kilka razy, aby uszczelnić.
Ostrym nożem pokrój ciasto wzdłuż na 1/3 cala.- szerokie paski. Przekręć każdy pasek luźno kilka razy i połóż na nieczystej blasze do pieczenia (popchnij końce na arkuszu, aby słoma nie odkręciła się; możesz potrzebować 2 arkuszy). Blaty pasków lekko z myciem jajkiem.
Piec słomki, aż średni Złoty Kolor, 12 do 15 protokół.
Ostudzić 1 minutę, a następnie delikatnie poluzować z arkusza łopatką.
Podawać na ciepło lub chłodno.