Prosciutto - Mozzarella Piadine
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Prosciutto-Mozzarella Piadine spróbować. Ten przepis sprawia, że 35 porcji z 224 kalorie, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać mozzarella, proszek do pieczenia, woda, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mozzarella & prosciutto panini, Mozzarella & Prosciutto w Carrozza, oraz Prosciutto, Melon i Mozzarella dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mikserze stojącym wyposażonym w hak do ciasta wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i 1 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj wodę, mleko i masło i beat z niską prędkością przez 10 minut. Uformuj ciasto w kulkę i przelej do miski naoliwionej. Przykryć i odstawić na 3 godziny.
Na posypanej mąką powierzchni uformować ciasto na 4 kulki; ułożyć je na posypanej mąką blasze do pieczenia. Przykryć i odstawić na 30 minut.
Podgrzej dużą żeliwną patelnię.
Rozwałkuj 1 kulkę ciasta do 10-calowej rundy; ukłuj widelcem. Olej patelnię.
Dodaj okrągłą i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż brązowieje na dole i bąbelki na górze. Odwróć rundy i gotować, aż rumiane na dole; przenieść do blachy do pieczenia. Powtórzyć z pozostałym ciastem.
W misce wrzucić rukolę i oliwę z oliwek; doprawić solą i pieprzem. Podzielić prosciutto, mozzarella i rukola wśród płaskich chlebów i złożyć.
Piec, aż mozzarella zmięknie.
Pokroić w kliny i podawać.