Prosciutto i Pizza z kozim serem
Przepis Prosciutto i pizza z kozim serem może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 18 minut. Jedna porcja zawiera 784 kalorii, 34g białka, oraz 39g tłuszczu. Za 4,64 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka prosciutto, bazylii, koziego sera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Figa, Prosciutto i Pizza z kozim serem, Ser kozi, Prosciutto i Pizza gruszkowa, oraz Pizza Ze Szparagami, Kozim Serem I Prosciutto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Połóż skórkę do pizzy na pokrytej folią patelni do pizzy lub blasze do ciastek.
Rozłóż SOS równomiernie na cieście do pizzy.
Posyp skórkę serem mozzarella, pozostawiając 1-calową obwódkę wokół krawędzi. Ułóż prosciutto na wierzchu sera.
Posyp kozim serem prosciutto.
Piec, aż prosciutto będzie chrupiące, a ser się rozpuści, około 12 minut.
Pokrój pizzę na 6 plasterków i podawaj.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to świetny wybór na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Tenuta di Capraia Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Tenuta Di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia to wino o optymalnej złożoności i strukturze. Rubinowo-czerwony kolor z fioletowymi odcieniami. Intensywny i bogaty aromat, winny, owocowy. Przyjemne nuty wiśni, orzeźwiające i dobrze wyważone z nutami zintegrowanej żywej taniny.