Precle miękkie II
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj miękkie precle II. Jedna porcja zawiera 185 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten bezmleczny i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 12 i kosztuje 16 centów za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka aktywnych drożdży, wody, koszernej soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 50 minut. Z łyżką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Precle miękkie, Precle Miękkie, oraz Precle Miękkie dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj cukier z 1/4 szklanki ciepłej wody.
Posyp drożdże na wierzchu.
Odstaw na 10 minut. Wymieszaj, aby rozpuścić drożdże.
Połącz 1 1/2 szklanki ciepłej wody, mąki i soli w dużej misce. Wymieszaj drożdże w mieszaninie.
W razie potrzeby dodaj trochę więcej mąki, aby ciasto nie było zbyt lepkie.
Ugniataj przez 8 do 10 minut, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj ściereczką.
Odstawić do piekarnika z włączonym światłem i zamkniętymi drzwiami około 45 minut lub do podwojenia luzem.
Rzuć do dziennika. Zaznacz na 12 porcji i pokrój.
Zwiń każdą porcję w linę 1/2 cala. Uformuj każdą linę w formę precla na natłuszczonych blachach do pieczenia. Ubij białko jajka i 1 łyżeczkę wody widelcem w małej misce; posmaruj glazurą precle.
Niektóre precle posyp solą koszerną, a inne sezamem.
Piec w temperaturze 450 stopni (230 stopni C) przez około 15 minut. Wyjdź na stojaki, aby ostygły.