Prażone żeberka z tymiankiem i Marsalą

Prażone żeberka z tymiankiem i Marsalą
Prażone żeberka z tymiankiem i Marsalą zajmują około 3 godziny i 20 minut od początku do końca. Za 10,21 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 63g białka, 126g tłuszczu i w sumie 1491 kalorii. 366 osób próbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś maranta, pieczeń z żeberka wołowego, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Z łyżką wynik 75%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Prażone żeberka z tymiankiem i Marsalą, Żeberka z sosem Marsala-grzybowym, oraz Pieczone żeberka z tymiankiem Au Jus.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku wołowiny: pozostaw wołowinę w temperaturze pokojowej przed pieczeniem, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
3
Umieść ruszt piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W małej misce wymieszaj tymianek, sól, pieprz i czosnek. Zrób nacięcia o długości 1 cala i głębokości 1/2 cala na całym mięsie za pomocą noża do obierania. Wcieraj mieszankę czosnku w szczeliny i na resztę mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
MięsoMięso
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieść mięso tłustą stroną do góry na płytkiej brytfannie. Piecz przez 45 minut. Przykryj mięso folią i kontynuuj pieczenie, aż termometr do mięsa włożony prosto w środek mięsa zarejestruje 145 Stopni F przez średnio wysmażone, 65 do 75 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Umieść pieczeń na blasze do pieczenia i namiot z folią. Odstawić na 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
W średnim rondlu połącz wszelkie soki z wypoczętego mięsa z bulionem, marsalą, marantą i tymiankiem. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie gęsty, 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maranta TrzcinowataMaranta Trzcinowata
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
BulionBulion
TymianekTymianek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubij masło na gładką masę i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wlej sos do dzbanka do serwowania. Pokrój pieczeń w plastry o grubości 1/2 cala i ułóż na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
4
Podawaj sos obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Prime Rib działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które możesz spróbować, jest SeaGlass rosé z Pinot Noir. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
SeaGlass Rose z Pinot Noir
SeaGlass Rose z Pinot Noir
Piękne odbicie dziewiczego przybrzeżnego terroir hrabstwa Monterey, różowe otwiera się pachnącymi poziomkami i suszonymi płatkami róż na nosie. Smaki soczystej wiśni idojrzałe maliny są zrównoważone orzeźwiającą kwasowością i chrupiącym, czystym wykończeniem. To tętniące życiem wino jest zróżnicowanym partnerem menu, wyjątkowo dobrze komponując się z prosciutto i ciastami melonowymi lub krabowymi z pikantnymi aioli.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn