Prażone buraki z kremem chrzanowym
Prażone buraki z kremem chrzanowym to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, sok z cytryny, chrzan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z prażonymi burakami, smażoną zielenią, cytrusową Gremolatą i kremem chrzanowym, Prażone Buraki Z Chrzanem Panna Cotta, oraz Pieczone buraki z sosem z rukoli i chrzanu jabłkowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki ułożyć na średniej patelni i skropić oliwą z oliwek. Przykryć folią.
Piec buraki przez 1 godzinę i 30 minut, lub do miękkości.
W międzyczasie, w małej misce, ubij kwaśną śmietanę, chrzan i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.
Buraki obrać i pokroić w kliny.
Przełożyć do miski, skropić połową kremu chrzanowego i posypać natką pietruszki.
Pozostałą śmietanę chrzanową podawać z boku.