Prawie Słynna Zupa Brokułowo-Cheddarowa
Prawie słynna zupa Brokułowo-Cheddar jest wegetariańska danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 27g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Przepis ten służy 4. Na $2.15 za porcję, ten przepis okładki 32% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Będzie hitem w Twoim Jesień wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 238 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, pół na pół, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 89%. Ten wynik jest ogromny. Spróbuj Zupa Brokułowo-Cheddarowa, Zupa Brokułowo-Cheddarowa, oraz Zupa Brokułowa Cheddar podobnych receptur.
Instrukcje
Roztop masło w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, około 5 minut.
Mąkę ubijamy i gotujemy na złoty kolor, 3-4 minuty, a następnie stopniowo ubijamy pół na pół, aż będzie gładka.
Dodajemy bulion z kurczaka, liście laurowe i gałkę muszkatołową, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować, odkryte, aż zgęstnieje, około 20 minut.
Tymczasem przygotuj Miski na chleb: za pomocą ostrego noża wytnij okrąg na wierzchu każdego bochenka, pozostawiając 1-calową granicę dookoła.
Usuń wierzch chleba, a następnie wydrąż środek widelcem lub palcami, pozostawiając grubą skorupę chleba.
Dodaj brokuły i marchewkę do mieszanki bulionowej i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut. Wyrzucić liście laurowe. Puree zupę partiami w blenderze, aż będzie gładka; nadal będziesz miał drobinki marchwi i brokułów. Wróć do garnka. (Lub puree zupę w garnku z mieszadłem zanurzeniowym.)
Dodać ser do zupy i ubić na średnim ogniu do stopienia.
Dodaj do 3/4 szklanki wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Chochlę włożyć do miski na chleb i udekorować serem.