Prawdziwy kanadyjski poutine
Przepisów na dodatki nigdy za wiele, więc wypróbuj prawdziwy kanadyjski poutine. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 495 kalorii , 15 g białka i 34 g tłuszczu każda. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 7 fanów. Udaj się do sklepu i kup sól i mielony pieprz, masło, twaróg serowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik wynoszący 26% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Autentyczny kanadyjski poutine , Autentyczny kanadyjski poutine i Prawdziwe kanadyjskie tarty maślane .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Nasmaruj blachę do pieczenia.
Rozłóż frytki w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku do jasnobrązowego koloru, około 15 minut.
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu.
Energicznie wmieszać mąkę. Gdy w mieszaninie pojawią się pęcherzyki, zmniejsz ogień do niskiego; gotować i mieszać, aż mieszanina się rozrzedzi, około 2 minut.
Wlać bulion wołowy. Doprowadzić do wrzenia; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Frytki układamy na talerzu lub w osobnych miseczkach. Rozłóż twaróg serowy na frytkach; Gorącym sosem zalej frytki i twaróg.