powitanie pierwszego mrozu: przyprawiona zupa z soczewicy z pieczonymi pomidorami
Need a danie główne bezglutenowe? powitanie pierwszego mrozu: przyprawiona zupa z soczewicy z pieczonymi pomidorami może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 3,12 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 813 kalorii, 71g białka, oraz 40 g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz mieloną kolendrę, liście laurowe, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z odżywionej kuchni ma 1 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Spróbuj Pieczone pomidory w Fontinie, Chude Pieczone Pomidory, oraz Pieczone Nadziewane Pomidory dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać soczewicę do dużej miski i przykryć gorącą wodą o dwa cale. Wymieszaj ocet, przykryj ręcznikiem kuchennym i pozwól soczewicy moczyć przez osiem do dwunastu godzin. Po moczeniu przez osiem do dwunastu godzin, spuść wodę i dobrze je spłucz.Rozgrzej piekarnik do 425 stopni Fahrenheita. Ułóż pomidory i bakłażana na blasze do pieczenia, skropić oliwą z oliwek i smażyć w temperaturze 425 stopni Fahrenheita przez około trzydzieści minut lub aż pomidory zaczną karmelizować.Rozpuścić ghee w garnku z ciężkim dnem i wymieszać z cebulą. Smażyć cebulę w ghee, aż zmięknie i stanie się przezroczysty, sześć do ośmiu minut, a następnie wymieszać musztardę, kminek i kolendrę.
Do garnka wlać bulion z kurczaka na cebulę i wymieszać z namoczoną soczewicą. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie miękka, o dwadzieścia minut. Gdy soczewica będzie miękka, wymieszaj z pieczonymi pomidorami i bakłażanem i kontynuuj gotowanie pod przykryciem przez kolejne dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut.Po dwudziestu do dwudziestu pięciu minutach wyłączyć ogień, wymieszać jarmuż i przykryć. Pozostawić jarmuż do więdną pod w ogniu otoczenia zupy. Doprawić zupę do smaku nierafinowaną solą morską (patrz źródła), grubo zmielonym czarnym pieprzem i dodatkową oliwą z oliwek.