Poważne upały: skwierczący krewetkowy Popcorn z Jalapeños
Poważny upał: skwierczący krewetkowy Popcorn z Jalapeños może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.66 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 377 kalorii, 15g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Jeśli masz krewetki, pietruszka, ser parmezan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Poważne Upały: Okra-Smażone Jalapenos, Serious Heat: Domowy prezent Chipotle Caramel Popcorn Crunch, oraz Skwierczące Krewetki Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W garnku 3-litrowym roztopić masło na średnim ogniu.
Dodaj ziarna popcornu i podgrzewaj, aż wszystko pęknie.
Przenieść z garnka do dużej miski i wrzucić sól i pieprz. Na patelni saute roztopić masło na średnim ogniu.
Dodaj krewetki i saute przez 1 do 2 minut, stale mieszając, uważając, aby nie przegotować krewetki. Zakończyć solą i pieprzem. Off ciepła, dodać pietruszkę i jalapeños, mieszając połączyć.
Zdjąć z ognia, a zawartość patelni z krewetkami zalać popcornem. Wrzucić, aż popcorn jest dobrze pokryte.
Umieścić w dużej misce i udekorować parmezanem.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Popcorn świetnie komponuje się z musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować jest bellissima Sparkling rosé. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Bellissima Sparkling Rose
Jest to eleganckie, jasne różowe, z nutami truskawek i grejpfrutów oraz miękką, trwałą pianką. Niepakowane w ostatniej chwili musujące różowe wino bellissima idealnie komponuje się z wędzonym łososiem, skorupiakami i przystawkami z owoców morza, takimi jak tatar z tuńczyka, sushi i sashimi.