Poulet ' S One-Pot Coconut Chicken over Jasmine Rice

Poulet ' S One-Pot Coconut Chicken over Jasmine Rice
Poulet ' S One-Pot Coconut Chicken over Jasmine Rice is a bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Na 14,71 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1111 kalorii, 57g białka, oraz 63g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bok choy, grzyby shiitake, ryż jaśminowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ryż jaśminowy można śledzić to danie główne z Wegański Pudding Ryżowy Migdałowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Doskonale ugotowany kokosowy ryż jaśminowy bez kuchenki ryżowej, Doskonale Ugotowany Kokosowy Ryż Jaśminowy Bez Kuchenki Ryżowej, oraz Kokosowy Ryż Jaśminowy.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 232°. Ustaw kurczaka na blacie na około 30 minut, aby się ochłodzić przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w 12-calowej lub większej żeliwnej patelni lub 5 quart lub większym holenderskim piekarniku. Ustawić kurczaka na patelni i gotować na średnim ogniu, aż ładnie rumiane na bokach i na dole, o 10 protokół. Nie ma potrzeby brązowego topu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Przełożyć kurczaka na talerz i wylać nadmiar tłuszczu na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Odtłuścić tłuszcz z górnej części puszki mleka kokosowego i dodać tłuszcz do patelni wraz z czosnkiem, imbir, bok choy, papryka, grzyby, i kurkuma. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez 5 do 8 minut, lub aż papryka i grzyby są miękkie i czosnek jest pachnący. Wymieszać z sosem rybnym, mlekiem kokosowym i wodą. Odstaw kurczaka do garnka, pierś do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Sos RybnySos Rybny
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Bok ChoyBok Choy
KurkumaKurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Włożyć kurczaka do piekarnika i dusić, odsłonięte, przez 30 minut przed włożeniem natychmiastowego odczytu termometru w najgrubszą część uda lub przecięciem w udo nożem do parkowania. Termometr powinien zarejestrować 79°. Jeśli używasz noża, Szukaj jasnych, Nie czerwonych lub różowych soków biegnących z miejsca, w którym przebijasz mięso i nieprzezroczystego, ledwo różowego mięsa na stawie. Jeśli kurczak nie jest gotowy, gotuj przez 5 do 10 minut dłużej i sprawdź ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6
Po zakończeniu kurczaka wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw kurczaka na 5 minut przed wyrzeźbieniem. (Zrób to na patelni, jeśli dasz radę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Wlać płyn z patelni do separatora tłuszczu. (Można również użyć żaroodpornego słoika i użyć łyżki do odtłuszczania jak największej ilości tłuszczu.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Podawać z dużą ilością sosu, mięty i kolendry, i szczyptą łuszczącej się soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Ryż jaśminowy: opłucz ryż w durszlaku pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
10
Odcedzić pozostałą wodę i przenieść ryż do rondla z ciasną pokrywką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodaj 3 szklanki wody, umieścić na średnim ogniu, przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki, a woda wyparuje, 12 do 15 minut. Puch widelcem przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn