Popovers
Popovers to przystawka, która serwuje 6. Za 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 8G tłuszczu i w sumie 228 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mąkę chlebową, jajka, sugestie dotyczące serwowania: masło i dżem oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niezbyt wybitny wynik spoonacular 20%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Popovers, Popovers, oraz Popovers.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
W średniej misce wymieszaj mąkę i sól. W innej misce wymieszaj mleko, masło i jajka. Zrób dołek w mące, wlej mieszankę mleka i ubij, aby uzyskać gładkie ciasto. Odstawić ciasto na 10 minut.
Podgrzej nieprzywierającą lub dobrze przyprawioną 6-szklankową patelnię popover w piekarniku przez 5 minut. Ostrożnie wyjmij patelnię z piekarnika i posmaruj wnętrze filiżanek tłuszczem. Włóż ciasto do filiżanek i piecz przez 20 minut, bez otwierania piekarnika. (Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia.)
Zmniejsz ogień do 350 stopni F. i kontynuuj pieczenie popovers przez 20 minut, w tym momencie będą złotobrązowe. Zaraz po wyjęciu popovers z piekarnika, szturchnij każdy nożem do obierania, aby uwolnić parę. Obróć popovers z patelni i podawaj natychmiast z masłem i dżemem.