Pomidory Nadziewane Warzywami
Pomidory faszerowane warzywami to dodatek dla 2 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 165 kalorii . Za 74 centy za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup oliwę z oliwek, parmezan, pomidory i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 71% , to danie jest solidne. Piknik nadziewany: pomidory nadziewane tuńczykiem i karczochami, czerwona papryka, fetan i ciecierzyca nadziewana cukinią, jabłka Macintosh nadziewane orzechami i brązowym cukrem , pomidory prowansalskie (pieczone pomidory nadziewane serem i bułką tartą) oraz klops warzywny z grzybami i suszonymi pomidorami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Odetnij cienki plasterek z wierzchu każdego pomidora. Pozostawienie 1/2 cala. obrać, wydrążyć i zachować miąższ. Odwróć pomidory na ręczniki papierowe, aby je odsączyć.
W międzyczasie w robocie kuchennym przykryj i zmiel marchewkę, seler, cebulę, czosnek i pozostały miąższ, aż zostaną drobno posiekane. Na dużej patelni podsmaż mieszankę warzywną i oregano na oleju do miękkości.
Dodaj wino lub bulion; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 2 minuty lub do momentu, aż płyn zredukuje się o połowę.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić. Wymieszaj bułkę tartą, parmezan i bazylię.
Nafaszeruj pomidory; wymienić blaty.
Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem kuchennym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, aż się zarumieni.