Pomidory nadziewane ryżem i wołowiną
Pomidory nadziewane ryżem i wołowiną mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 7 i kosztuje 1,72 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 18g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mielonego pieprzu, ryżu instant, mielonej wołowiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Nadziewane pomidory z ryżem, Pomidory Nadziewane Ryżem, oraz Pomidory faszerowane ryżem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Z pomidorów pokroić wierzchołki i miąższ wyjąć; miąższ przenieść do miski i posiekać. Rezerwować wierzchołki pomidorów.
Doprowadzić wodę do wrzenia w rondlu, wlać ryż i przykryć patelnię; odstawić, aż ryż wchłonie wodę, o 5 protokół.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gotować i wymieszać wołowinę na gorącej patelni, aż rumiane i kruche, 5 do 7 protokół; odcedzić i wyrzucić tłuszcz.
Ugotowany ryż, cebulę, czosnek, sól czosnkową i czarny pieprz wymieszać z mieloną wołowiną; dodać miąższ pomidorowy i sos pomidorowy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, 10 protokół.
Wydrążone pomidory przełożyć do przygotowanego naczynia do pieczenia i napełnić każdy pomidor mieszanką mielonej wołowiny. W razie potrzeby umieść pomidory z powrotem na nadziewanych pomidorach.
Wlej sok pomidorowy na wypełnione pomidory, aby uzyskać dodatkową soczystość.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż pomidory będą miękkie i nadzienie będzie gorące, około 20 minut.