Pomidory Nadziewane Cukinią
Przepis cukinia nadziewane pomidory mogą być wykonane w około 50 minut. Za $3.09 za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 351 kalorii, 20g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jeśli masz pod ręką szalotkę, oliwę z oliwek, gruyere i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują Faszerowany piknik: pomidory faszerowane Tunanem i karczochami, czerwona papryka, cukinia faszerowana Fetanem i ciecierzycą, jabłka Macintosh faszerowane orzechami i brązowym cukrem, Kwiaty cukinii nadziewane pomidorami i parmezanem, oraz Scheda Pomidory Faszerowane Sukkotaszem Kukurydzianym I Cukinii.
Instrukcje
Pokrój pomidory na 1/2 w poprzek. Zgarnij środki, pozostawiając nienaruszony zewnętrzny gruby miąższ.
Posyp wewnętrzne skorupy pomidorów kilkoma szczyptami soli i cukru i odwróć je na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym, aby odsączyć, aż będą gotowe do nadziewania.
Za pomocą przystawki do rusztu robota kuchennego lub po stronie tarki z dużymi otworami zetrzyj cukinię i umieść ją w sitku. Wrzuć cukinię z 1 łyżeczką soli i umieść sitko nad miską, aby złapać soki. Pozostaw do odsączenia przez 5 do 10 minut.
Na dużej ciężkiej patelni podsmaż szalotki w 2 łyżkach oliwy z oliwek, aż zaczną się karmelizować. W międzyczasie ściśnij cukinię, aby uwolnić jak najwięcej wody.
Podgrzej szalotki, dodaj suchą cukinię na patelnię i smaż cukinię z szalotkami przez 5 minut.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki i tymianek, a następnie wrzuć cukinię z serem, rezerwując 1/4 szklanki sera na polewę.
Faszeruj pomidory nadzieniem, lekko je ubijając i posyp pozostałym serem.
Umieść połówki pomidora w żaroodpornym naczyniu do pieczenia i podsmaż je, aż wierzchołki będą złote.