Pomidorowe Crostini z bitą fetą
Przepis pomidorowe Crostini z bitą fetą może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w ok. 40 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 5701 kalorii, 181g białka, oraz 97 g tłuszczu na porcję. Na 19,18 zł / porcja, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, pomidory koktajlowe, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Bita Feta Crostini, Crostini z bitym Fetanem i pomidorami, oraz Bita Feta Śniadanie Crostini.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na ubitą fetę umieść fetę i serek w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Pulsuj, aż sery zostaną zmieszane.
Dodaj 1/3 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i proces do gładkiej.
Na pomidory, do godziny przed podaniem, połączyć szalotki, czosnek, i ocet w średniej misce. Odstawić na 5 minut.
Wymieszać w pozostałej 1/3 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Dodać pomidory, delikatnie wymieszać i odstawić na 10 minut. Wymieszać z bazylią i smak przypraw.
Aby złożyć crostini, rozłóż każdą kromkę chleba z dużą ilością ubitej fety. Łyżką z rowkiem umieść pomidory na wierzchu.
Kładziemy crostini na talerzach i rozsypujemy orzeszkami pinii.
Posypać dodatkową bazylią i podawać.