Pomidor i Mozzarella Bruschetta z olejem bazyliowym
Pomidor i Mozzarella Bruschetta z olejem bazyliowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 3,34 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać roma pomidory, czosnek, mozzarella, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Mozzarella Pomidor Bazylia Bruschetta, Pomidor, Bazylia I Mozzarella Bruschetta, oraz Mozzarella, Bazylia, Pomidor Grillowany Ser Bruschetta.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: sitko, mały krążek lub słoik
Pomidory pokrojone w kostkę układamy na ręczniku VIVA i soli.
Wyjąć do miski i wymieszać z mozzarellą i octem. Doprawić solą do smaku.
Odstawić w temperaturze pokojowej podczas opiekania chleba.
Ułóż kromki chleba na blasze w jednej warstwie i piecz, aż krawędzie będą złote, obracając chleb w połowie. Jedną stronę chleba tostowego natrzeć surowym czosnkiem. Aby złożyć, umieść kopiec mieszanki pomidorowej na plastrach i skropić olejem bazyliowym.
Podawać natychmiast. Przygotowanie oleju bazyliowego: doprowadzić rondel z wodą do wrzenia. Napełnij miskę lodowatą wodą. Wrzuć liście bazylii do wrzącej wody i zanurz je na 5 sekund.
Wyjmij je do łaźni lodowej za pomocą pająka lub łyżki szczelinowej. Pracuj szybko. Nie chcesz liści bazylii we wrzącej wodzie zbyt długo. Blanszowanie liści, a następnie szokowanie ich w lodowatej wodzie zachowa jasny zielony kolor.
Bazylia wyjąć z wody i wycisnąć do sucha za pomocą ręczników VIVA. Chcesz bazylii tak suche, jak to możliwe.
Bazylia wyjąć do blendera z olejem. Puree, aż mieszanina jest dobrze połączone.
Umieść sitko w misce. Zwilż ręcznik VIVA wodą i ułóż ręcznik wewnątrz Sitka.
Olej bazyliowy wlać do sitka. Potrzeba trochę czasu, aby olej się przecedził. Być może trzeba go delikatnie wycisnąć, aby pomóc wzdłuż oleju.
Wlej przesączony olej bazyliowy do szyi małego krążka lub małego wysterylizowanego słoika. Przykryć słoik lub cruet szczelnie i przechowywać w lodówce. Zużyć w ciągu czterech dni.