Pomidor-Bazylia Arancini

Pomidor-Bazylia Arancini
Pomidor-bazylia Arancini może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 30 i kosztuje 93 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 709 kalorii, 7G białka, oraz 69g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, bulion z kurczaka, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Arancini grzybowe z pieczonym sosem pomidorowym, Bazylia czosnek piersi z kurczaka w sosie pomidorowo-bazyliowym, oraz Grillowane bakłażany i pomidory z bazylią i Coulis pomidorowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym szerokim garnku lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
CebulaCebula
3
Dodaj ryż, odmierzoną sól i odmierzony pieprz i wymieszaj, aby połączyć. Gotuj, stale mieszając drewnianą łyżką i upewniając się, że zeskrobujesz dno patelni, aż ryż zacznie trzeszczeć, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
4
Dodać wino i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cała ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
5
Dodać bulion i wodę, wymieszać do połączenia i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż jest całkowicie miękkie i gotowane przez, o 10 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
RyżRyż
6
Wyjmij garnek z ognia i wymieszaj z Parmigiano-Reggiano i suszonymi pomidorami. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PomidorySuszone Pomidory
Sól I PieprzSól I Pieprz
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Risotto przełożyć na blachę do pieczenia i rozłożyć na równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
8
Odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, około 30 minut. Przykryć folią i przechowywać w lodówce do czasu schłodzenia, co najmniej 2 godziny lub przez noc.Do nadzienia: gotowe do rozpoczęcia smażenia, wrzucić 1/4 szklanki schłodzonego risotto na drugą blachę do pieczenia( nie muszą być to idealnie uformowane kulki); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Połączyć mozzarella i bazylia w średniej misce. Środek 1-porcje łyżki mieszanki, uformować go w kompaktowe kulki palcami i umieścić na powierzchni roboczej lub duży talerz. (Powinieneś mieć taką samą liczbę kulek ryżowych i kulek do napełniania.) Przygotować małą miskę z wodą. Zwilżając dłonie wodą w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu, umieść 1 porcję risotto w dłoni i wciśnij go do patelni o szerokości 4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
BazyliaBazylia
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
10
Umieść 1 porcję mieszanki mozzarelli na środku patty i zawiń risotto szczelnie wokół niego, aby całkowicie go zamknąć, tworząc gładką i zwartą kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie na średnim ogniu, aż osiągnie 149° na termometrze do głębokiego smażenia / cukierków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Rozgrzej piekarnik do 135° i ułóż stojak na środku. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.W międzyczasie, umieścić mąkę w średniej misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PiekarnikPiekarnik
3
Umieścić jajka w drugiej średniej misce i lekko ubić widelcem, aby je rozbić. Na koniec umieść bułkę tartą w trzeciej średniej misce.Pracując z 1 kulką risotto naraz, zwijaj ją w mące, aż będzie lekko pokryta, odrywając nadmiar. Następnie zanurz go w jajkach, pozwalając nadmiar kapać. Na koniec zwinąć w bułkę tartą, aż będzie równomiernie pokryta. Powrót do blachy do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi kulkami risotto.Gdy olej jest gotowy, dodać 5 panierowanych kulek i smażyć, obracając od czasu do czasu, aż złocisty brąz i ser w środku topi się, około 5 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej lub pająka wyjmij arancini do stojaka z drutu i umieść w piekarniku. Powtórz z pozostałymi panierowanymi kulkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
RolkaRolka
2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego2 Szklanki Pokruszonej Mieszanki Nadzienia Ziołowego
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PiekarnikPiekarnik
4
Podawać natychmiast z rozgrzanym sosem pomidorowym lub marinara.Parowanie napojów: Nino Franco Prosecco. "Kremowy i chrupiący z odrobiną kwasowości" to fraza, która może opisać zarówno arancini, jak i wino, dlatego tak dobrze się ze sobą komponują.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MarinaraSos Marinara
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
ProseccoProsecco
PomidorPomidor
WinoWino

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia12
Magazyn