Polędwica wieprzowa z jabłkami i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 404 kalorie, 25g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, śmietany, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, oraz Polędwiczki wieprzowe z Podsmażonymi jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°; wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią i mgiełką w sprayu do gotowania. Ciepły olej na dużej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Patelnia
Folia Aluminiowa
Piekarnik
2
Posypać wieprzowinę solą i pieprzem i gotować, obracając szczypcami, aż rumiane ze wszystkich stron, 3 do 5 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
3
Przełożyć na blachę do pieczenia i pieczemy do momentu włożenia natychmiastowego termometru do najgrubszej części mięsa 68°, 15 do 18 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
4
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia, namiot z folią i odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Aluminiowa
5
Roztopić masło w tej samej patelni (nie myć ani nie wycierać patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj jabłka i gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną i zaczną brązowieć, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,
7
Zeskrobać do miski, dodać cebulę i tymianek na patelni, i smażyć, aż zmiękną, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Tymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Do Szczotkowania I Smażenia
8
Wlać cydr i śmietanę i doprowadzić do wrzenia, mieszając włączyć rumiane kawałki na dnie patelni. Gotować, często mieszając, aż sos zgęstnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Powrót jabłka na patelnię i ciepła przez, często mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Menage Trois Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.