Polędwiczki wieprzowe z galaretką pieprzową i gorgonzolą

Polędwiczki wieprzowe z galaretką pieprzową i gorgonzolą
Polędwiczki wieprzowe z galaretką pieprzową i Gorgonzolanem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 528 kalorii, 40g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, oliwę z oliwek, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć galaretkę można śledzić to danie główne z Papryka Jelly Cornmeal Thumbprint Cookies jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe pieczone z galaretką pieprzową, Kotlety Wieprzowe W Sosie Z Galaretki Pieprzowej, oraz Grillady wieprzowe z sosem Paprykowo-brzoskwiniowym.

Instrukcje

1
Polędwiczki wieprzowe posypać solą czosnkową i pieprzem. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polędwiczki WieprzowePolędwiczki Wieprzowe
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
2
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w czosnku, szalotki, i papryka; gotować i mieszać, aż cebula zmiękną i okazało półprzezroczyste, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj wywar z kurczaka, brandy, tymianek i rozmaryn. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej, i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o 1/3, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5
Wyjąć gałązki tymianku i rozmarynu i wymieszać z galaretką z papryki, aż się roztopi; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PieprzowaGalaretka Pieprzowa
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
6
W międzyczasie rozgrzać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni na dużym ogniu, aż po prostu zacznie palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodać wieprzowinę i gotować na złoty kolor ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
8
Wyjąć wieprzowinę i umieścić na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Pieczona wieprzowina w nagrzanym piekarniku, aż termometr włożony do środka rejestruje 145 Stopni F (63 Stopni C), około 10 minut. Po zakończeniu umieścić wieprzowinę na talerzu i przykryć folią; odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Aby podawać, Usuń paprykę i cebulę z sosu i rozłóż na półmisku. Pokroić wieprzowinę po przekątnej na 1-calowe plastry i ułożyć na papryce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
11
Polać wieprzowiną 1/2 szklanki sosu brandy i posypać 3/4 szklanki sera Gorgonzola.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
12
Pozostały sos i ser podawać w osobnych daniach na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Sur de los Andes Malbec z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Sur de los Andes Malbec
Sur de los Andes Malbec
Soczysty Malbec o żywej kwasowości z nutami malin, jeżyn i śliwek utkanych z miękkimi taninami i pikantnym wykończeniem. Wszystkie winogrona są podwójnie sortowane po przybyciu do winnicy. Wszystkie fermentacje odbywają się naturalnie z rodzimymi drożdżami. Fermentacja trwa 20 dni z 2 dniami zimnej maceracji, w temperaturach między 24-27 stopni Celsjusza, aby osiągnąć największą złożoność. Następnie wino przechodzi 100% fermentację Malolaktyczną i jest starzone w starszych dębowych beczkach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn