Polędwiczki Wieprzowe Imbirowo-Pomarańczowe

Polędwiczki Wieprzowe Imbirowo-Pomarańczowe
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i bezmleczne przepisy do twojego repertuaru, imbirowo-pomarańczowe polędwiczki wieprzowe mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 198 kalorii, 24g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,22 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, imbir, koncentrat soku pomarańczowego i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 53%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Polędwiczki Wieprzowe Teriyaki & Ginger, Polędwiczki Wieprzowe Glazurowane Pomarańczowo, oraz Polędwiczki Z Indyka Czosnkowo-Imbirowego.

Instrukcje

1
W blenderze lub robocie kuchennym połącz pierwsze osiem składników; przykryj i przetwarzaj do uzyskania gładkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wlać do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wieprzowinę. Uszczelnij torbę i odwróć się do płaszcza. Wstaw do lodówki na 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
W małym rondlu połącz składniki glazury. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Odcedź i wyrzuć marynatę. Za pomocą szczypiec z długą rączką zwilż ręcznik papierowy olejem spożywczym i lekko posmaruj ruszt grillowy. Przygotuj grill na pośrednie ciepło za pomocą patelni ociekowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
SzczypceSzczypce
PatelniaPatelnia
5
Umieść wieprzowinę na patelni ociekowej i grilluj pod przykryciem na pośrednim średnim ogniu przez 10-13 minut z każdej strony lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 160°, szczotkując glazurą w ciągu ostatnich 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
6
Odstaw na 5 minut przed pokrojeniem.
7
Podawać z pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje najlepsze typy polędwicy wieprzowej. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować le cadeau Vineyard Rocheux Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,4 na 5 gwiazdek i ceną około 49 dolarów za butelkę.
Le Cadeau Vineyard Rocheux Pinot Noir
Le Cadeau Vineyard Rocheux Pinot Noir
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn