Polędwica wołowa z sosem grzybowym
Polędwica wołowa z sosem grzybowym to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 520 kalorii , 55 g białka i 29 g tłuszczu . Za 7,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup czosnek, sól, steki z polędwicy wołowej i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polędwica wołowa z kremowym sosem grzybowym Alouette® , Pikantna polędwica wieprzowa faszerowana grzybami i Polędwica wołowa Wellington .
Instrukcje
Natrzyj steki pieprzem. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Tymczasem na dużej patelni podsmaż pieczarki na maśle przez 3–4 minuty lub do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj mąkę, aż się połączy. Stopniowo wmieszaj bulion, wino i sól. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do zgęstnienia.