Polędwica wołowa z puree z rukoli

Polędwica wołowa z puree z rukoli
Polędwica wołowa z puree z rzeżuchy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, liście rzeżuchy, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za gluten free I primal dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 44%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Żeberka duszone tamaryndowcem z purée z trufli, purée z rzeżuchy i glazurowanymi grzybami Kurkowymi, Puree z rukoli, oraz Schab jagnięcy w sosie Pan z Więdniętą rukolą podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw zrób sos. Zalać patelnię osoloną wodą do wrzenia. Wepchnij całą rzeżuchę i gotuj przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj szpinak i gotuj przez kolejną minutę, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
3
Odcedzić w durszlaku. Naciśnij tylną częścią kadzi, aby wydobyć jak najwięcej wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
ChochlaChochla
4
Włóż liście do robota kuchennego i zmiksuj na drobny puree, od czasu do czasu skrobając boki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Wlej 1/4 szklanki śmietany przez lejek procesora i utrzymuj ostrza wirujące przez coś, co wydaje się wiecznością. W końcu otrzymasz sos o fakturze takiej jak jedwab. Będzie tak gładki, że nie będziesz musiał go przepuszczać przez sito. Jeśli chcesz polać sos, dodaj pozostałą śmietanę. Sprawdź przyprawę i wlej do małego rondla w celu podgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
LejekLejek
SitoSito
6
Polędwicę wołową pokroić na 4 równe steki i przetrzeć z każdej strony 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
7
Rozgrzej ciężką, nieprzywierającą patelnię, aż poczujesz, że ciepło rośnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Połóż steki-powinny dawać dobry syk, gdy uderzają w gorącą patelnię. Przyprawić blaty i gotować przez około 3 minuty, a następnie odwrócić i gotować drugą stronę przez 2 minuty. Na tym etapie wsuń masło na patelnię i przypraw drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Wyjmij steki z patelni i pozostaw do odpoczynku podczas gotowania grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Pieczarki podsmażyć czosnkiem w pozostałym oleju. Doprawić i wymieszać z natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
11
Podgrzej przecier z rzeżuchy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
12
Steki ułożyć na rozgrzanych talerzach (najpierw pokrojonych w plasterki, jeśli chcesz), spryskać wszelkie soki z patelni i łyżką na grzybach. Jeśli przecier z rzeżuchy jest twardy, uformuj go w quenelles. Jeśli jest to sos, łyżka trochę na steki i przekazać resztę osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rukiew WodnaRukiew Wodna
GrzybyGrzyby
StekStek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Podawaj dowolny akompaniament, z którym lubisz jeść stek. Frytki są świetne, a dlaczego nie spróbować kawałków naprawdę świeżej bagietki?
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
FrytkiFrytki
StekStek
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn