Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto

Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto
Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 9,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 546 kalorii, 53g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odebrać szalotka, pieprz; więcej, borowiki grzyby, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Gorgonzola-polędwica wołowa nadziewana sosem z Porto, Polędwica Wołowa Z Sosem Portowo-Grzybowym, oraz Pieczona polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-portowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać redukcję SOS: stopić 1 Tbs. masła w 3-do 4-quart (najlepiej 8-calowym) rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać szalotka i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
3
Dodać Porto i gałązki tymianku i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ciepło, aby utrzymać energiczny dusić i gotować, aż port zmniejszy się do syropowatej tekstury, o 30 minutes you should have about 1/2 cup including the shallot. W międzyczasie przynieś rosół z kurczaka na wolnym ogniu w małym rondlu. Off ciepła, dodać borowiki i niech moczyć na 15 protokół. Łyżką szczelinową przenieś porcini do małej miski. Przecedzić płyn namaczający przez drobne sito wyłożone papierowym ręcznikiem lub filtrem do kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Pokroić W Kliny, 1 )Pokroić W Kliny, 1 )
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodać płyn do namaczania i połowę porcini (około 1/3 szklanki) do redukcji portu (pozostaw porcini na farsz). Doprowadzić sos do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać energiczny dusić i gotować, aż zmniejszy się do 1-1 / 3 filiżanki, o 15 protokół. Przecedzić sos przez drobny sitko, naciskając na ciała stałe. Powinieneś mieć około 1 szklanki sosu. Odstawić, aż pieczeń się skończy. Zrobić farsz: moczyć porzeczki w gorącej wodzie przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
PorzeczkiPorzeczki
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Odcedzić i umieścić je w robocie kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
6
Dodaj zarezerwowane nasączone borowiki.
7
Ciepło 1 Tbs. oleju w 10-calowej patelni na średnim ogniu. Pat wątróbki kurczaka suche i gotować z obu stron, aż rumiane na zewnątrz i tylko trochę różowy wewnątrz, 3 do 4 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Przełożyć na talerz, lekko ostudzić, a następnie dodać do robota kuchennego. Proces do drobno posiekanego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
9
Podgrzać Pozostałe 1 Tbs. olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Dodać grzyby, sól i pieprz. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż wyglądają zwiędłe i skurczone, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
11
Dodać szalotkę i czosnek i nadal gotować, mieszając, aż grzyby są miękkie i zaczynają brązowy, 3 do 4 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
12
Dodaj bulion z kurczaka i zeskrobać dno patelni drewnianą łyżką, aby poluzować brązowe kawałki. Jeśli płyn nie odparuje od razu, gotuj, dopóki nie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Zdjąć patelnię z ognia i lekko ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Dodać podsmażone grzyby, masło, pietruszka, koniak lub Armagnac, sok z cytryny, tymianek, i skórka z cytryny do mieszaniny wątroby w robocie kuchennym. Pulsuj, aby uformować grubą pastę i doprawić do smaku dodatkową solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
KoniakKoniak
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
WątrobaWątroba
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Np. Palec Maślany, Grubo PosiekanyNp. Palec Maślany, Grubo Posiekany
15
Zeskrobać farsz na duży kawałek folii i uformować go w kłódkę o kilka centymetrów dłuższą niż pieczeń. Mocno zawiń farsz w folię i przekręć końce, tworząc bardzo ciasną kłodę. Skręcając końce z tworzywa sztucznego będzie kompresować farsz tak, że jego tylko nieco krótszy niż pieczeń. Zamrozić do twardości, około 2 godzin i do 2 dni. Stuff & cook the roast: przyciąć srebrną skórę i nadmiar tłuszczu z polędwicy. Motyl polędwicy przez krojenie go wzdłuż prawie, ale nie całkowicie na pół, tak, że można otworzyć go jak książkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
16
Rozpakuj farsz i wyśrodkuj go wzdłuż połowy pieczenia. Złożyć pieczeń z powrotem do pierwotnego kształtu i związać w odstępach 1-2-calowych sznurkiem rzeźnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
17
Pozostawić pieczeń w temperaturze pokojowej na 1 godzinę (2 godziny, jeśli farsz jest zamrożony). Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i podgrzej piekarnik do 260°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
18
Niech Pozostałe 1-1 / 2 Tbs. masło do sosu zmiękczyć w temperaturze pokojowej. Doprawić pieczeni obficie solą i pieprzem i umieścić go na płaskim stojaku ustawionym w patelni do pieczenia lub heavy-duty obręczy blachy do pieczenia. Piecz przez 15 minut, a następnie zmniejsz temperaturę piekarnika do 163°. kontynuuj pieczenie wołowiny, aż termometr do mięsa włożony do środka mięsa (nie farsz) rejestruje125 na rzadkie lub130 na średnio rzadkie, 30 do 45 minut więcej. Przenieś pieczeń na deskę do rzeźbienia i pozostaw na 15 minut, luźno przykryte folią. Zakończ SOS: podczas gdy pieczeń spoczywa, doprowadzić sos na wolnym ogniu w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
19
Zmiękczone masło wymieszać z mąką tworząc pastę i ubić do sosu. Dusić sos lekko zgęstnieć i gotować z dowolnego surowego smaku mąki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Masła Orzechowego, Grubo PosiekaneSzklanki Masła Orzechowego, Grubo Posiekane
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1
Zdjąć sznurki z pieczeni i pokroić na 8 do 10 Medalionów. Umieścić medalion na każdym talerzu i skropić sosem wokół wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2
Zrób końcówki z wyprzedzeniem zredukowany, napięty sos można przygotować i schłodzić do 2 dni wcześniej. Jeśli nie sprawia, że farsz do przodu, przechowywać w lodówce Pozostałe nasączone porcini oddzielnie. Pieczeń można faszerować i schładzać do 1 dnia wcześniej. Drink sugestie obfite czerwone wino z rozwiniętymi taninami, mineralnym podtekstem i jasnymi owocami dobrze pasuje do ziemnych i portowych elementów polędwicy wołowej. Waterstone 2004 Cabernet Sauvignon z Napa Valley byłby idealny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Polędwica WołowaPolędwica Wołowa
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą6 (6 Uncji) Piersi Z Kurczaka, Z Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
PortPort
1
Rozmiar
2
na bazie 10 porcji, kalorii
1
530, tłuszcz
2
24, Kalorie Tłuszczowe
1
210, Tłuszcze Nasycone
2
9, białko
3
41, Tłuszcz Jednonienasycony
4
9, węglowodany
5
640, Cholesterol
6
140, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
16, Tłuszcz Wielonienasycony
2
2, sód

Składniki

11 funt cukinii,dobrej jakości ocet balsamiczny; więcej do smakudobrej jakości ocet balsamiczny; więcej do smaku2TbsChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)28Orzechy dowolne (posiekane)mała wątróbka drobiowa, tłuszcz przycięty i płatki oddzielonemała wątróbka drobiowa, tłuszcz przycięty i płatki oddzielone11 funt cukinii,Koniak lub ArmagnakKoniak lub Armagnak1Tbsuszone porzeczkisuszone porzeczki28Orzechy dowolne (posiekane)suszone borowikisuszone borowiki2(może być lub przeglądać)mąka uniwersalnamąka uniwersalna1Tbposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1(może być lub przeglądać)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )2(może być lub przeglądać)średni ząbek czosnku, drobno posiekany (ośredni ząbek czosnku, drobno posiekany (o11 funt cukinii,sól koszerna; więcej do smakusól koszerna; więcej do smaku8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz11 funt cukinii,świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny0(może być lub przeglądać)drobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosolny rosół z kurczakaniskosolny rosół z kurczaka0(może być lub przeglądać)świeżo zmielony czarny pieprz; więcej do smakuświeżo zmielony czarny pieprz; więcej do smaku7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiButelka 750 ml tawny port (oButelka 750 ml tawny port (o2kilogramypieczeń z polędwicy wołowej, najlepiej przeciętapieczeń z polędwicy wołowej, najlepiej przecięta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiduża szalotka, drobno posiekana (oduża szalotka, drobno posiekana (o1małeszalotka, drobno posiekane (heaping 1 Tbs.)szalotka, drobno posiekane (heaping 1 Tbs.)227Orzechy dowolne (posiekane)mieszane świeże shiitake, ostrygi i grzyby kura-of-the-woods, łodygi i plastry 1/4 cala grubości (użyj wszystkich 3 odmian, jeśli można je znaleźć; w przeciwnym razie spróbuj użyć co najmniej 2)mieszane świeże shiitake, ostrygi i grzyby kura-of-the-woods, łodygi i plastry 1/4 cala grubości (użyj wszystkich 3 odmian, jeśli można je znaleźć; w przeciwnym razie spróbuj użyć co najmniej 2)2Tbs1-1 / 4 oz. masło niesolone1-1 / 4 oz. masło niesolone2Tbsoz. masło niesolone, pokrojone na 4 kawałki i zmiękczone w temperaturze pokojowejoz. masło niesolone, pokrojone na 4 kawałki i zmiękczone w temperaturze pokojowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn