Polędwica wołowa pieczona z tymiankiem
Pieczona polędwica wołowa z tymiankiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.11 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis ma 413 kalorii, 14g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Jeśli masz polędwicę wołową w środkowej części, sól morską, ser romano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Polędwica Wołowa Z Pieczarkami I Tymiankiem, Polędwica Wołowa Z Rozmarynem Pieczona, oraz Ugotuj książkę: Carpaccio z polędwicy wołowej z tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmielić ziarna pieprzu i wymieszać z solą i liśćmi tymianku.Natrzyj wołowinę lekko z odrobiną oliwy z oliwek, a następnie natrzyj mieszankę na całej wołowinie.
Podgrzej żeliwny grill panuntil bardzo gorąco.
Umieścić wołowinę na patelni i zapiekać ze wszystkich stron, a następnie przesunąć z patelni i ostudzić.
Użyj długiego, ostrego noża, aby pokroić wołowinę tak cienko, jak to możliwe.
Umieść plasterki na desce i naciśnij je płaską stroną ostrza noża, aby spłaszczyć każdy plasterek i uczynić go większym.
Talerze do serwowania przykryć wołowiną. Doprawić, a następnie skropić połową soku z cytryny. Liście i kiełki sałaty wrzucić z odrobiną oleju i trochę więcej soku z cytryny. Rozsypać liście na wierzchu, a następnie ogolić ser na wierzchu.
Skropić trochę oliwą i podawać z cytrynowymi klinami.
Z Wołowiny: I Inne Sprawy Bydlęce. Tekst © 2009 John Torode; zdjęcia © 2008 Jason Lowe . Opublikowane przez Taunton Press, Inc.