Polędwica Cielęca z ziołami i korzeniem selera i gruszką Sformato z sosem wiśniowym

Polędwica Cielęca z ziołami i korzeniem selera i gruszką Sformato z sosem wiśniowym
Polędwica Cielęca z ziołami i korzeniem selera i gruszką Sformato z sosem wiśniowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.27 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 765 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tymianek, polędwicę cielęcą, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Seler korzeń i gruszka Slaw, Gruszka & Seler Korzeń Slaw, oraz Steki z polędwicy wołowej z tarką z korzenia selera dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1
Posmaruj 4 (3-calowe) ramekiny masłem i pokryj świeżą bułką tartą, wystukując i rezerwując nadmiar. W dużym garnku z wrzącą wodą blanszuj korzeń selera ze szczyptą soli, czosnku i tymianku przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta świeżaBułka Tarta świeża
SelerSeler
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Wyjąć z wody za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Na dużej patelni, na średnim ogniu, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać mieloną cebulę i korzeń selera, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając, aż cebula będzie złota.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
SelerSeler
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Zdjąć z ognia. W średniej misce ubić jajka i ubić gruszkę, posiekaną natkę pietruszki, puree ziemniaczane, mieszankę korzenia selera oraz sól i pieprz. Napełnić ramekin w połowie drogi mieszaniną korzenia selera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
SelerSeler
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Umieścić 1 kostkę fontiny na środku, następnie zakończyć napełnianie ramekin mieszaniną korzenia selera i przykryć zarezerwowaną bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
SelerSeler
Ser FontinaSer Fontina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Piec w piekarniku przez 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
8
Aby zrobić sos wiśniowy: na średniej patelni podgrzej pozostałą oliwę z oliwek na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Dodać szalotki i gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
10
Dodaj 1/2 szklanki wiśni, melasy, wina porto i bulion cielęcy. Zmniejszyć sos do 1 szklanki. Przecedzić sos przez chinois lub drobno oczkowane sito do czystej miski i ubić masło, aby zakończyć. Doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
PortPort
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Do sosu dodać pozostałe wiśnie. Odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
12
Żeby zrobić cielęcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
13
Cielęcinę posmarować musztardą Dijon. Doprawić solą i pieprzem i zwinąć w zmiksowane zioła. Na dużej patelni, ogrzanej na średniej wysokości, dodaj oliwę z oliwek i podsmaż cielęcinę ze wszystkich stron. Zakończyć do ostygnięcia w nagrzanym piekarniku, aż średnio rzadkie, o 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
14
Wyjąć mięso z patelni i pozostawić do odpoczynku. Pokrój cielęcinę tuż przed podaniem
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Na dużym talerzu ułóż na dnie talerza korzeń selera sformato, na wierzchu ułóż pokrojoną cielęcinę i polej czereśniami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn