Pollo a la Llanera (kurczak w stylu Llanera)

Pollo a la Llanera (kurczak w stylu Llanera)
Jeśli 53 grosze za porcję spada w budżecie, Pollo a la Llanera (kurczak w stylu Llanera) może być doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 111 kalorii, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 68 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli i pieprzu, kurczak, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pollo all ' ischitana (Kurczak po Ischii), Kurczak pomarańczowy po hiszpańsku (pollo a la naranja), oraz Kurczak po hiszpańsku z ryżem szafranowym (Arroz con Pollo) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w dużej misce. Wymieszać 1 łyżkę oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz i kminek. Wrzucić kurczaka w marynacie, aż pokryte. Przykryć, wstawić do lodówki i marynować przez co najmniej 1 godzinę.n duży rondel na średnim ogniu, rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia. Pracując partiami, brązuj kurczaka ze wszystkich stron, w sumie od 3 do 4 minut.UCE ciepła do średnio-niskie i dodać pozostałe ząbki czosnku, cebula, pomidory, papryka czerwona i habanero pieprz na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie bardzo miękki, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Habanero ChiliHabanero Chili
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Posypać świeżą natką pietruszki i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn