Pollo a la Llanera (kurczak w stylu Llanera)
Jeśli 53 grosze za porcję spada w budżecie, Pollo a la Llanera (kurczak w stylu Llanera) może być doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 111 kalorii, 1G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 68 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli i pieprzu, kurczak, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pollo all ' ischitana (Kurczak po Ischii), Kurczak pomarańczowy po hiszpańsku (pollo a la naranja), oraz Kurczak po hiszpańsku z ryżem szafranowym (Arroz con Pollo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużej misce. Wymieszać 1 łyżkę oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz i kminek. Wrzucić kurczaka w marynacie, aż pokryte. Przykryć, wstawić do lodówki i marynować przez co najmniej 1 godzinę.n duży rondel na średnim ogniu, rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek, aż prawie do palenia. Pracując partiami, brązuj kurczaka ze wszystkich stron, w sumie od 3 do 4 minut.UCE ciepła do średnio-niskie i dodać pozostałe ząbki czosnku, cebula, pomidory, papryka czerwona i habanero pieprz na patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie bardzo miękki, około 1 godziny.
Posypać świeżą natką pietruszki i podawać na ciepło.