Polewa z pieczonych buraków i Parmigiano
Pieczone buraki i polewa Parmigiano może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka oliwy z oliwek, kminku, chleb chłopski i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 36%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Pieczona Frittata z buraków, szalotki i koziego sera, Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, oraz Sałatka z buraków i czerwonej cebuli z dodatkiem ricotty-Provolone.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Buraki owinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku, aż będą łatwo Przekłute nożem do parowania, około 30 do 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby je obrać i pokroić w 1/2 kształtu Księżyca o grubości około 1/4 cala. Odstawić buraki do całkowitego ostygnięcia.
Rozgrzej grill lub brojlery.
W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć buraki, ocet, olej, kminek, szczypiorek, sól i pieprz.
Grill lub tosty chleb, aż chrupiące i złocisty brązowy. Na każdym plasterku wymieszać trochę buraków, a następnie zetrzeć na każdym kawałku ser.