Polenta: Polenta Pasticciata

Polenta: Polenta Pasticciata
Messy Polenta: Polenta Pasticciatan jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 16G tłuszczu i w sumie 316 kalorii. Ten przepis służy 6. Za 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jeśli masz pod ręką masło, borowiki, parmigiano-reggiano i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 28%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polenta Pasticciata, Polenta" Pomieszana", Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami Parmezanowymi / Polenta łatwa, oraz Croste Di Polenta Con Cicoria (Skórka polenta z duszonym Chico.

Instrukcje

1
W rondlu o średnicy od 12 do 14 cali na średnim ogniu podgrzej oliwę z oliwek, aż będzie gorąca, ale nie wędzona.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj kawałki cielęciny i podroby i gotuj, aż równomiernie się zrumienią ze wszystkich stron, około 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
3
Dodaj cebulę, marchewkę, seler i pietruszkę i gotuj, aż warzywa zaczną mięknąć, około 5 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodaj pomidory i wino i rozbij pomidory grzbietem łyżki. Dostosuj przyprawę. Zmniejsz ogień, aby mieszanina delikatnie gotowała się na wolnym ogniu, aż wino wyparuje, około 10 minut. W międzyczasie z grubsza posiekaj odtworzone grzyby. Gdy ragu gotuje się przez 10 minut, dodaj posiekane grzyby i pozwól, aby mieszanina gotowała się przez kolejne 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Pokrój schłodzoną polentę na 1/2 cala kwadratów. Lekko posmaruj masłem szklaną lub ceramiczną blachę do pieczenia o wymiarach 9 na 9 na 3 cale. Użyj 1/3 polenty, aby przykryć dno patelni warstwą kwadratów leżących obok siebie. Przykryj 1/2 ragu cielęcego i grzybowego, a następnie przykryj warstwą 1/4 Parmigiano-Reggiano. Zacznij od kolejnej warstwy kwadratów polenty, zwieńczonej 1/2 mieszanki wątróbki drobiowej, zwieńczonej 1/4 Parmigiano-Reggiano. Powtórz od pierwszej warstwy polenty, kończąc na Parmigiano-Reggiano na wierzchu ragu z wątróbki drobiowej. W razie potrzeby zetrzyj trochę Parmigiano-Reggiano na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
PolentaPolenta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
7
Przygotowaną zapiekankę włożyć do piekarnika i piec, aż naczynie się rozgrzeje, a Parmigiano na wierzchu będzie brązowe i musujące, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Podawaj natychmiast.
9
W 3-litrowym rondlu podgrzej wodę i sól do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Skrop polentą cienkim strumieniem, ciągle ubijając, aż cała polenta zostanie włączona i mieszanina zacznie gęstnieć. Przełącz na drewnianą łyżkę, zdejmij ogień i kontynuuj mieszanie, aż będzie gęsta jak pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn