Pokrojone steki ze słodką i pikantną sałatką na wierzchu
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pokrojone steki ze słodką i pikantną sałatką na wierzchu mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 590 kalorii, 48g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz ketchup, serduszko, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć biały ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantne i słodkie steki wieprzowe dla dwojga, Steki w paski ze słodko-pikantnym sosem cebulowym, oraz Pokrojone steki z kiszoną kapustą, cebulowe ziemniaki, przyprawiona czerwona kapusta.
Instrukcje
Pozwól stekom siedzieć w temperaturze pokojowej, aby się ochłodzić, podczas podgrzewania patelni grillowej do wysokiej. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, skrop steki oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Gotować steki 3 do 4 minut z każdej strony na różowe centra, kilka minut dłużej dla średnio dobrze.
Wyjmij steki na deskę do krojenia i pozostaw na około 5 minut przed krojeniem.
Tymczasem, w salaterce połączyć czosnek, ketchup, musztarda, Worcestershire i ocet.
Ubij w 1/3 do 1/2 szklanki oliwy z oliwek extra-virgin i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Dodaj zielenie i wrzucić. Steki pokroić w plasterki, ułożyć na talerzach i polać sałatką.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.