Pojedyncze serniki pomarańczowo-czekoladowe
Poszczególne serniki pomarańczowo-czekoladowe wymagają ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 40 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś masło, masło, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 28 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na nie tak spektakularny wynik spoonacular 11%. Podobne przepisy są Pojedyncze serniki pomarańczowo-czekoladowe, Serniki Indywidualne z sosem pomarańczowo-żurawinowym, oraz Serniki Indywidualne.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: mini muffin tin
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połącz pokruszone wafle czekoladowe z roztopionym masłem.
Umieść szczelnie zapakowaną łyżeczkę mieszanki waflowej w każdym kubku mini-muffin i mocno dociśnij.
W robocie kuchennym połącz ser ricotta, ser śmietankowy, 1/4 szklanki cukru, połowę skórki pomarańczowej i jajko. Blend aż do uzyskania gładkości. Boki mini muffinów lekko posmarować masłem. Napełnij kubki około 1 1/2 łyżki mieszanki sernikowej.
Umieść mini muffin blaszkę w naczyniu do pieczenia i wlej tyle gorącej wody do naczynia do pieczenia, aby przejść do połowy boków mini muffin blaszki.
Przełóż puszkę mini muffin na wieszak z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 30 minut. Przechowywać w lodówce przez 15 minut. Użyj małego noża, aby delikatnie wybić serniki z kubków.
Tuż przed podaniem połącz pozostałą skórkę pomarańczową z pozostałymi 2 łyżkami cukru. Do każdego sernika dodać ok. 1/4 łyżeczki skórki pomarańczowej i podawać.