Podwójny budyń czekoladowy z bitą śmietaną Bourbon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj podwójnego budyniu czekoladowego z bitą śmietaną Bourbon. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 519 kalorii, 11g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 14% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 96 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jeśli masz bourbon, chleb z rodzynkami cynamonowymi, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podwójny budyń czekoladowy Sunny z bitą śmietaną Bourbon, Budyń z dyni z bitą śmietaną, oraz Budyń z podwójną krówką z bitą polewą czekoladową podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 3 1/2-kwartowe naczynie owalne do pieczenia
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F.
Dno i boki naczynia do pieczenia przygotować masłem. W dużej misce dodaj kawałki chleba i rogalika wraz z posypanymi na wierzch kawałkami czekolady. Wrzucić delikatnie i wlać do przygotowanego naczynia, upewniając się, że wszystkie chipsy czekoladowe nie osiadają na dnie.
W dużej misce ubić razem jajka, brązowy cukier, cynamon, gałka muszkatołowa, mleko, syrop czekoladowy i 1/2 łyżeczki soli.
Wlać krem czekoladowy na chleb i czekoladę w naczyniu i wcisnąć chleb w dół do kremu, aby go wchłonąć. Odstawić na 10 minut. Następnie naciśnij trochę ponownie.
Piec uncovered aż krawędzie są złocistobrązowe i środek odrasta trochę po dotknięciu, 45 do 50 minut. Pozostawić do ostygnięcia i osiedlić się na około 30 minut, a następnie zrobić ładne kwadraty, lub po prostu kopać od razu.
Podawać z odrobiną bitej śmietany Bourbon, przepis następuje. Można również podawać na zimno.
W dużej misce ubijamy gęstą śmietanę, aż do uzyskania miękkich pików.
Dodaj cukier i burbon i kontynuuj trzepaczkę, aż sztywne piki utworzą się, gdy trzepaczka zostanie usunięta z miski. Przechowywać w lodówce i podawać na zimno.