Podwójnie dekadencki sernik z gorzką czekoladą
Podwójnie dekadencki sernik czekoladowy zajmuje około 5 godzin i 2 minut od początku do końca. Za 92 centy za porcję otrzymujesz deser dla 16 osób. Jedna porcja zawiera 402 kalorie , 6 g białka i 28 g tłuszczu . Kilka osób zrobiło ten przepis, a 57 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jeśli masz okruchy herbatników graham, czekoladowe kawałki nestle® toll house®, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Naleśniki migdałowe z czekoladą i sosem z ciemnej czekolady , dekadenckie babeczki proteinowe z czekoladą i dekadenckie ciasto Black Forest są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Szczelnie owiń dno i boki formy o średnicy 23 cm dwoma kawałkami folii aluminiowej, aby zapobiec wyciekaniu ciasta.
Mikrofalówka 1 1/4 szklanki kąsków w małej, odkrytej, bezpiecznej dla mikrofali misce na ŚREDNIO-WYSOKIEJ mocy (70%) przez 1 minutę; zamieszaj. Kawałki mogą zachować część swojego pierwotnego kształtu. W razie potrzeby mikrofalówka w dodatkowych 10-15-sekundowych odstępach, mieszając tylko do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostudzić do temperatury pokojowej.
Wymieszaj okruchy, 2 łyżki cukru granulowanego i masło w nieposmarowanej 9-calowej tortownicy. Wciśnij na dno i 1-calową górną krawędź tortownicy.
Ubij serek śmietankowy, pozostałą 1 szklankę cukru, śmietanę i ekstrakt waniliowy w dużej misce miksera, aż do uzyskania kremowej konsystencji.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubijaj rozpuszczoną czekoladę, aż się połączy.
Umieść patelnię w dużej brytfannie; napełnij ją gorącą wodą do wysokości 2,5 cm.
Piecz przez 45–50 minut lub do momentu, aż brzegi będą gotowe, ale środek nadal będzie się lekko ruszał.
Wyjmij sernik z kąpieli wodnej na kratkę. Przejedź mokrym nożem po krawędzi sernika. Schłodź w lodówce przez 1 godzinę i zdejmij bok formy.
Podgrzej pozostałe kawałki i śmietanę kremówkę w małej, odkrytej misce bezpiecznej dla mikrofalówki na mocy MEDIUM-HIGH (70%) przez 1 do 2 minut; zamieszaj. W razie potrzeby podgrzewaj w mikrofalówce w dodatkowych 10-15-sekundowych odstępach, mieszając tylko do uzyskania gładkiej konsystencji; ostudź przez 5 minut.
Rozsmaruj na serniku. Schłodź przez 4 godziny lub całą noc.