Linguine z sosem z małży
Need a przystawka pescatariańska? Linguine z sosem małży może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Jeśli masz ząbki czosnku, linguine, sok z małży i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest solidne. Spróbuj Linguine i sos z małży, Linguine w sosie z małży, oraz Linguine z sosem z czerwonych Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linguine gotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz. Odstawić.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek na patelnię; gotować 3 protokół lub do złotego.
Wymieszać z winem, solą i sokiem z małży.
Odcedzić mielone małże; dodać sok do patelni (rezerwa mielone małże). Dusić przez 5 minut.
Dodaj małże littleneck; przykryć i gotować 3 do 4 minut lub do otwarcia muszli.
Wyjąć z ognia i wyrzucić nieotwarte muszle.
Dodaj zarezerwowane mielone małże, pietruszkę, sok z cytryny i pieprz.
Umieścić makaron w dużej misce.
Dodać mieszaninę małży do makaronu, i dobrze wrzucić.
Podawać z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.