Podstawowe pieczone ogony homara
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, podstawowe pieczone ogony homara mogą być super bezglutenowym, pierwotnym, przyjaznym dla map pokarmowych i pescatariańskim przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,41 USD za porcję. Ta przystawka zawiera 76 kalorii, 11 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką ogony homara, pieprz, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Pieczone ogony homara, pieczone ogony homara i pieczone ogony homara są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Podziel ogon homara na pół wzdłuż. Rozciętą stroną do góry i za pomocą nożyczek natnij wzdłuż krawędzi muszli, aby poluzować chrząstkę pokrywającą mięso ogona od muszli; usuń i wyrzuć chrząstkę.
Wlej wodę do 13-calowego dzbanka. x 9 cali naczynie do pieczenia; umieść ogony homara w naczyniu.
Połącz pietruszkę, sól i pieprz; posypać homara.
Skropić masłem i sokiem z cytryny.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 20–25 minut lub do momentu, aż mięso będzie twarde i nieprzezroczyste.
Podawać z cząstkami cytryny i roztopionym masłem według uznania.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to moje ulubione dania z Lobster Tails. Chablis doskonale komponuje się z homarem, ale chardonny z innych regionów też będzie strzałem w dziesiątkę. William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki) z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki)]()
William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki)
Wyjątkowy teren Premier Cru Montmain o bardzo kamienistym terenie produkuje wino o bardzo wyraźnych aromatach mineralnych, niezwykłej mocy i doskonałym potencjale starzenia. Wino to charakteryzuje się świetną strukturą i dobrą długością. Jednocześnie przystępny i bardzo świeży, wykazuje fantastyczną koncentrację.