Podstawowe pieczone ogony homara

Podstawowe pieczone ogony homara
Jeśli masz około 40 minut do spędzenia w kuchni, podstawowe pieczone ogony homara mogą być super bezglutenowym, pierwotnym, przyjaznym dla map pokarmowych i pescatariańskim przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,41 USD za porcję. Ta przystawka zawiera 76 kalorii, 11 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką ogony homara, pieprz, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 30%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Pieczone ogony homara, pieczone ogony homara i pieczone ogony homara są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Podziel ogon homara na pół wzdłuż. Rozciętą stroną do góry i za pomocą nożyczek natnij wzdłuż krawędzi muszli, aby poluzować chrząstkę pokrywającą mięso ogona od muszli; usuń i wyrzuć chrząstkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
2
Wlej wodę do 13-calowego dzbanka. x 9 cali naczynie do pieczenia; umieść ogony homara w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Połącz pietruszkę, sól i pieprz; posypać homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
4
Skropić masłem i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 20–25 minut lub do momentu, aż mięso będzie twarde i nieprzezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Podawać z cząstkami cytryny i roztopionym masłem według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje ulubione dania z Lobster Tails. Chablis doskonale komponuje się z homarem, ale chardonny z innych regionów też będzie strzałem w dziesiątkę. William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki) z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki)
William Fevre Chablis Montmains Premier Cru (pół butelki)
Wyjątkowy teren Premier Cru Montmain o bardzo kamienistym terenie produkuje wino o bardzo wyraźnych aromatach mineralnych, niezwykłej mocy i doskonałym potencjale starzenia. Wino to charakteryzuje się świetną strukturą i dobrą długością. Jednocześnie przystępny i bardzo świeży, wykazuje fantastyczną koncentrację.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn