Podstawowe Ciasto Maślane
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj podstawowego ciasta maślanego. Ten przepis służy 16 i kosztuje 43 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj do podstawowego ciasta maślanego (lub babeczek), Podstawowy Przepis Na Masło Przyprawione, oraz Lukier Maślany Podstawowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, z mikserem na średniej prędkości (użyj mocowania wiosła, jeśli używasz miksera stojącego), ubić masło i cukier, aż puszyste i jasnożółte, 4 do 5 minut.
Dodać jajka, następnie żółtka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu i skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Beat in vanilla.
W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszać (lub ubić z małą prędkością) około jednej trzeciej mieszaniny mąki do mieszaniny masła. Wymieszaj połowę mleka, aż do wymieszania. Wymieszać kolejną trzecią mieszaniny mąki, następnie pozostałego mleka, a następnie pozostałej mąki. Zeskrobać ciasto równo na dwa masłem i mąką 9-calowe okrągłe patelnie do ciast i poziom rozłożenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 25 do 30 minut. Schłodzić na stojakach w patelniach przez 10 minut, następnie odwrócić ciasta na stojaki i wyjąć Patelnie. Ostudzić całkowicie przed lukrem.Uwagi: krótko zmiękczyć masło w ciepłym miejscu w kuchni lub w kuchence mikrofalowej, aż bardzo miękkie, ale nie stopi.