PLANTERS® Mr. PEANUTâ " ¢ tort z okazji 100-lecia

PLANTERS® Mr. PEANUTâ
Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 316 kalorii, 10g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać Jelly bean, masło orzechowe lukier przepis, półsłodka czekolada piekarza, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj PLANTERS® Mr. PEANUTâ " ¢ tort z okazji 100-lecia, Tort Jubileuszowy, oraz Tort 35-lecia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
9 precli posmaruj równomiernie roztopioną półsłodką czekoladą; umieść w jednej warstwie na pokrytej papierem woskowym blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
PreclePrecle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Odstawić, aż czekolada będzie jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
3
Wytnij lub rozbij pozostały precel na 1-calowe kawałki. Zanurz w półsłodkiej czekoladzie, obracając się równomiernie pokryć każdy kawałek. Ułóż w zakrzywionym kształcie u góry jednego z prętów precla pokrytego czekoladą, aby przypominał uchwyt trzciny cukrowej (patrz zdjęcie), mocując kawałki do siebie dodatkową stopioną półsłodką czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Pręty PrecelPręty Precel
CzekoladaCzekolada
PreclePrecle
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
4
Odstawić, aż czekolada będzie jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
W międzyczasie, umieścić 2 Grahamów, z długimi bokami razem, na blasze pokrytej woskiem papierem do pieczenia, aby przypominać wierzch kapelusza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
6
Posmaruj pozostałą część roztopionej półsłodkiej czekolady, aż grahamy zostaną całkowicie pokryte czekoladą, używając dodatkowej stopionej czekolady, aby zapewnić grahamom wzajemny kontakt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
CzekoladaCzekolada
7
Resztę Grahama przeciąć lub rozbić na pół wzdłuż; umieścić, z krótkimi końcami razem, na dolnej krawędzi kapelusza, aby przypominał Brzeg kapelusza.
8
Obrzeże pędzla z pozostałą półsłodką czekoladą, aby całkowicie pokryć grahamy i zabezpieczyć kawałki razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
9
Odstawić, aż czekolada będzie jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
10
Posmaruj jedną długą stronę i dolną połowę każdego z 2 ciastek kanapkowych z masłem orzechowym pozostałą półsłodką czekoladą, aby przypominać buty (patrz zdjęcie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Ciasteczka KanapkoweCiasteczka Kanapkowe
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
11
Rozprowadź niepowlekaną część każdego ciastka z białą czekoladą, aby przypominała szpatułki. Narysuj ręce na 2 pozostałych ciastkach z masłem orzechowym z pozostałą białą czekoladą. Napisz "Mr. PEANUT" na kapeluszu, a następnie udekoruj resztę kapelusza dowolną pozostałą roztopioną białą czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
Pliki CookiePliki Cookie
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
12
Pokrój każdą okrągłą tortownicę w owalny kształt, o szerokości około 7 cali; zachowaj ozdoby do ciasta do późniejszego użycia. Ułóż obie owale ciasta na dużym półmisku lub tacy, z krótkimi końcami dotykającymi, aby przypominały kształt orzeszków ziemnych. Ułóż zarezerwowane ozdoby do ciasta na szczycie głowy Pana orzeszka, aby utworzyć podstawę dla kapelusza. Mróz kawałki ciasta z lukier Pudding masło orzechowe, aż całkowicie pokryte. (Jeśli ciasto do przodu, przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do dekoracji.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
LukierLukier
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
BazaBaza
13
Ułóż rondem i górną częścią kapelusza na ozdobach ciasta umieszczonych na górze " orzeszka ziemnego."Włóż 2 powlekane precle do boku ciała Pana orzeszka na ramiona i pozostałe 2 powlekane precle do boku dolnego ciasta na nogi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PreclePrecle
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
14
Dodaj "laskę" do dolnego końca jednego z ramion. Umieść jedną rękę na końcu każdego z 2 prętów precla i jeden but na końcu każdego z pozostałych 2 prętów precla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pręty PrecelPręty Precel
15
Dodaj czekoladę do połowy ciastka, wypełniając stronę do góry, do góry ciasto, jak pokazano na zdjęciu, aby przypominać monokl Mr. PEANUT za.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Pliki CookiePliki Cookie
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
16
Dodaj galaretkę do pozostałego oka. (Zachowaj pozostałą połowę ciastka bez napełniania do podjadania lub innego użycia.) Ułóż kawałki lukrecji na torcie dla Pana orzeszka nosa, ust, grzbietów orzechowych i sznurka na monoklu, jak pokazano na zdjęciu. Naciśnij orzeszki ziemne do lukier wokół boku ciasta. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
LukrecjaLukrecja
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne
Pliki CookiePliki Cookie
GalaretkaGalaretka
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje20
Ocena Zdrowia4
Magazyn