Placki ziemniaczane: Crocche di Patate

Placki ziemniaczane: Crocche di Patate
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać placki ziemniaczane: Crocche di Patate spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 368 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ser pecorino, bułkę tartą, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Croccette di patate (krokiety ziemniaczane), Krokiety ziemniaczane - - - Panzeroti di Patate, oraz Gattò di patate (placek ziemniaczany) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć i obrać ziemniaki, pokroić je na 1-calowe kawałki, a następnie zanurzyć obrane ziemniaki w zimnej wodzie, aby nie utleniały się. Gdy wszystkie ziemniaki są obrane i pokrojone, umieść je w dużym garnku. Napełnij garnek zimną wodą, aby po prostu przykryć ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodać 1 łyżkę soli. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Ugotowane ziemniaki odcedzić. Gdy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, uruchomić gotowane ziemniaki choć młyn żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
4
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
5
Wymieszać drewnianą łyżką, aż dobrze się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
6
Dodać oba sery i doprawić do smaku solą i pieprzem. Używając drewnianej łyżki, ponownie wymieszać, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
7
W osobnej misce lub w misce elektrycznego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki ubijaj białko jaja, aż utworzy błyszczące, jędrne szczyty. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż ubite białko do mieszaniny ziemniaków. Celem jest dodanie objętości do mieszanki ziemniaków, a nie opróżnienie białek. Delikatnie złożyć w bułce tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
8
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 F stopni. Olej powinien pozostawać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
10
Za pomocą łyżki, zmierzyć się pełną łyżkę mieszanki ziemniaków do postaci crocche. Możesz użyć ręki, aby delikatnie uformować mieszankę w bardziej okrąg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
11
Pracując w partiach po 6, smażyć crocche ziemniaków do złotego koloru. Użyj łyżki z rowkiem lub pająka, aby delikatnie wrzucić placki do oleju, uważając, aby nie rozpryskać gorącego oleju. Używając tej samej łyżki lub pająka, Usuń gotowe placki na talerz do serwowania. Powtórz proces, aż wszystkie crocche są gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn