Placki ziemniaczane: Crocche di Patate

Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać placki ziemniaczane: Crocche di Patate spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 368 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ser pecorino, bułkę tartą, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Croccette di patate (krokiety ziemniaczane), Krokiety ziemniaczane - - - Panzeroti di Patate, oraz Gattò di patate (placek ziemniaczany) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć i obrać ziemniaki, pokroić je na 1-calowe kawałki, a następnie zanurzyć obrane ziemniaki w zimnej wodzie, aby nie utleniały się. Gdy wszystkie ziemniaki są obrane i pokrojone, umieść je w dużym garnku. Napełnij garnek zimną wodą, aby po prostu przykryć ziemniaki.
Dodać 1 łyżkę soli. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 12 protokół.
Ugotowane ziemniaki odcedzić. Gdy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, uruchomić gotowane ziemniaki choć młyn żywności.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 jajka.
Wymieszać drewnianą łyżką, aż dobrze się połączą.
Dodać oba sery i doprawić do smaku solą i pieprzem. Używając drewnianej łyżki, ponownie wymieszać, aż dobrze się połączą.
W osobnej misce lub w misce elektrycznego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki ubijaj białko jaja, aż utworzy błyszczące, jędrne szczyty. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż ubite białko do mieszaniny ziemniaków. Celem jest dodanie objętości do mieszanki ziemniaków, a nie opróżnienie białek. Delikatnie złożyć w bułce tartej.
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 F stopni. Olej powinien pozostawać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania.
Za pomocą łyżki, zmierzyć się pełną łyżkę mieszanki ziemniaków do postaci crocche. Możesz użyć ręki, aby delikatnie uformować mieszankę w bardziej okrąg.
Pracując w partiach po 6, smażyć crocche ziemniaków do złotego koloru. Użyj łyżki z rowkiem lub pająka, aby delikatnie wrzucić placki do oleju, uważając, aby nie rozpryskać gorącego oleju. Używając tej samej łyżki lub pająka, Usuń gotowe placki na talerz do serwowania. Powtórz proces, aż wszystkie crocche są gotowane.