Pizzelle Czekoladowo-Miętowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać czekolady mięty pieprzowej Pizzelle spróbować. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, kakao w proszku, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pizzelle Czekoladowo-Miętowe, Pizzelle Z Orzechami Laskowymi, oraz Crockpot Peppermint Hot Chocolate / Peppermint Mocha Recipe.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon, skórkę pomarańczową i sól.
W innej średniej misce, energicznie ubić jajka, cukier i roztopione masło razem, aż będą gładkie i równomiernie połączone.
Zrobić dobrze w środku suchych składników i wlać mieszaninę jaj. Stopniowo ubijaj płyn do mąki, aby uzyskać gęste ciasto. Kiedy ciasto pizzelle zacznie zlepiać się w trzepaczce, Przełącz na gumową szpatułkę, aby zakończyć mieszanie. (Jeśli masz dużą torebkę z ciastem, włóż do niej dużą okrągłą końcówkę i napełnij ciasto pizzelle.)
Rozgrzej żelazko pizzelle, aż kropla wody skwierczy na gorącej powierzchni, około 10 minut. Lekko spryskaj gorącą powierzchnię nieprzywierającym sprayem do gotowania. Rura lub łyżka o łyżkę ciasta do środka każdego odcisku cookie. Zamknąć żelazko i gotować, aż powieje para pochodzi z żelaza, o 30 do 45 sekund. Otwórz i usuń ciastko z żelazka, ostudź na stojaku. Powtórz z pozostałym ciasto.
Umieścić czekoladę i masło w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski. Przykryć i kuchenka mikrofalowa na średniej mocy, aż miękkie i stopione, o 3 protokół w zależności od mocy piekarnika; mieszać do gładkiej. Alternatywnie, umieścić czekoladę w żaroodpornej misce. Doprowadzić rondel wypełniony 1-cala lub tak wody do bardzo powolnego gotowania na wolnym ogniu; ustawić miskę na patelni (bez dotykania wody). Mieszaj od czasu do czasu, aż stopią się i będą gładkie. Wymieszać z ekstraktem mięty.
Aby służyć rurki łyżkę nadzienia mięty w środku połowy ciastek. Top z innym ciastkiem i naciśnij, aby kanapki je razem.
Podawać teraz lub przechowywać szczelnie przykryte przez okres do 1 tygodnia.