Pizza z kozim serem bez gotowania
Nie-gotować kozi ser pizza zajmuje mniej więcej 10 minut od początku do końca. To danie główne ma 819 kalorii, 15g białka, oraz 61 g tłuszczu na porcję. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz długą ciabattę, marynowaną grillowaną i paprykę w oliwie z oliwek, kozi ser i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zrób własny kozi ser na kozi ser, kiełbasę i grzyby (lub pizzę!), Ugotuj książkę: Blinty z kozim serem, oraz Ugotuj książkę: ciasteczka z kozim serem.
Instrukcje
Pokroić chleb na pół, więc masz dwie okrągłe lub długie podstawy.
Odcedzić paprykę, zastrzegając olej.
Rozłóż 1 łyżkę pesto na ściętej stronie każdej podstawy.
Rozsypać na paprykę i rukolę i pokruszyć na kozi ser.
Pozostałą łyżkę pesto wymieszać z łyżką oleju z papryki i skropić pizzą. Rozrzuć oliwki.
Każdą pizzę pokroić w kliny lub plasterki i podawać.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzan w menu? Spróbuj sparować z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Jednym z win, które można spróbować jest Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico]()
Ricasoli Castello di Brolio Chianti Classico
#5 Wine Spectator Top 100 2009 Castello di Brolio wyraża wyrafinowaną elegancję, która jest charakterystyczna tylko dla terroir z Brolio. Jest to "bezszwowe wino" osiągane poprzez wybór najlepszych winogron Brolio, dojrzewających w barriques, z długim fining w butelce, która zwiększa jego szlachetną elegancję. Sangiovese z niewielką ilością Cabernet Sauvignon i Merlotw tym zbiorze udało się wreszcie Sangiovese wyrazić swój maksymalny potencjał. Intensywny rubinowy kolor z odcieniami granatu, ma piękny złożony bukiet. Czekolada / kawa i przyprawy podniebienia, to posiadaelegancka zawartość taniny i trwałe wykończenie.Chianti Classico jest szczególnie doskonałe jako uzupełnienie dań głównych na bazie mięsa, takich jak porchetta allo spiedo, flaczki, bistecca alla fiorentina, smalec Colonnata, wędliny i finocchiona di cinta senese. Chianti Classico świetnie komponuje się również z pół-dojrzałym serem pecorino Toscano, crostini alla toscana i fagioli al fiasco. Wino powinno być podawane w temperaturze 60-65°F.