Pizza peklowana z wołowiną i kapustą

Pizza peklowana z wołowiną i kapustą
Pizzan z wołowiną i kapustą to przepis śródziemnomorski, który serwuje 40. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1092 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś sól, peklowaną wołowinę, przyprawy do marynowania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pizza Z Peklowaną Wołowiną I Kapustą, Pizza peklowana z wołowiną i kapustą, oraz Pizza Z Peklowaną Wołowiną, Kapustą I Ziemniakami.

Instrukcje

1
Wymieszać 1 szklankę ciepłej wody (105 stopni) z cukrem w misce, rozsypać drożdże na wierzchu i odstawić do spienienia, około 10 minut. Wymieszać z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Mąkę i sól ubić w dużej misce. Zrobić dobrze w środku i wlać mieszaninę drożdży. Stopniowo mieszaj suche składniki z mokrymi składnikami, aby uzyskać szorstkie, kudłate ciasto. Wyłożyć na mąkę i ugniatać, aż będzie gładka i elastyczna, około 5 minut. (
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W razie potrzeby dodaj więcej mąki, aby zapobiec przywieraniu.) Uformować ciasto w kulkę; umieścić w dużej naoliwionej misce, obracając się, aby pokryć olejem. Przykryj miskę folią i odstaw w temperaturze pokojowej, aż ciasto podwoi się, około 90 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać kapustę, doprawić solą i gotować, aż będzie miękka, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
SólSól
3
Dodaj przyprawy do marynowania i tylko tyle wody, aby pokryć. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, aż kapusta będzie miękka, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy MarynowanePrzyprawy Marynowane
KapustaKapusta
WodaWoda
4
Kapustę odcedzić i odstawić (przyprawy wyrzucić).
Składniki, których będziesz potrzebować
KapustaKapusta
PrzyprawyPrzyprawy
5
Umieść kamień do pizzy w piekarniku, jeśli go masz, i rozgrzej do 500 stopni. Ziemniaki wrzucić z 2 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Pieczemy w jednej warstwie na blasze do uzyskania złotego koloru, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
6
Ciasto podzielić na 2 równe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
7
Rozwałkuj jeden na 14-calową rundę (pozostaw ciasto przykryte).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
8
Ułożyć na obranej mąką skórce do pizzy (jeśli piecze się na kamieniu) lub dużej naoliwionej patelni do pizzy; skropić 2 łyżkami oliwy z oliwek. Połowę każdego z serów, peklowaną wołowinę, kapustę i ziemniaki rozsypać na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie wsuń pizzę na gorący kamień, jeśli używasz, lub umieść patelnię w piekarniku. Gotować, aż złoty i chrupiące, 10 do 15 protokół. Powtórz z pozostałym ciastem i dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PizzyPatelnia Do Pizzy
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Zdjęcia Yunhee Kim
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia31
Magazyn