Pinwheel pizze
Przepis na pizze można zrobić w około 45 minut. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 12g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka bazylii, pieczonego pieprzu, mozzarelli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Przystawki Pinwheel, Steki Pinwheel, oraz Ciasteczka Wiatraczkowe.
Instrukcje
Olej puszka sprężynowa 25cm. Uzupełnić mieszankę chlebową zgodnie z instrukcją opakowania.
Ciasto obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i rozwałkować na podłużną 35 x 22 cm za pomocą wałka do ciasta.
Rozłóż pomidor czysty na cieście (pozostawiając granicę ciasta równą całej drodze), a następnie rozsypać bazylią, pieprzem, pepperoni i mozzarellą.
Ostrożnie i mocno zwinąć z najdłuższego boku, aby uzyskać Szwajcarską bułkę, a następnie pokroić równomiernie na 8 grubych wiatraczków. Ułóż 7 wokół krawędzi puszki i umieść ósmą na środku. Przykryj puszkę folią spożywczą i pozostaw w ciepłym miejscu, aż dobrze wyrośnie. W zależności od ciepła w pomieszczeniu może to potrwać do 1 godziny.
Piekarnik do 240C / 220C wentylator / Gaz
Wyjąć folię spożywczą, rozsypać serem cheddar i piec 12-15 minut, aż uzyska złoty kolor.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzan w menu? Spróbuj sparować z Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Możesz spróbować Fantini Sangiovese. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Fantini Sangiovese]()
Fantini Sangiovese
Kolor granatu, owocowy bukiet truskawek i czarnych wiśni z winnymi nutami i nutami drewna, dość intensywny i trwały; średnio treściwy, z mocnymi taninami i dobrą równowagą, natychmiastowy urok.Dobrze pasuje do salami, pikantnych pierwszych dań, czerwonych mięs i serów.